Ondernemen in coronatijd, bent u goed verzekerd?

Geschreeuw van de kinderen om me heen en de voordeurbel die gaat omdat er een pakketje wordt bezorgd. Ondertussen gaat mijn telefoon, mijn ouders willen zo langskomen. “Je bent toch gewoon thuis?” Ik neem het pakketje aan en vertel de kinderen om vooral even zachtjes te doen. Tegen mijn ouders vertel ik dat ik aan het werk ben, althans ik doe een poging. Ok, weer opnieuw focussen nu…

Onzekerheid van ondernemen

Werken vanuit huis ben ik wel gewend maar dit is thuiswerken 2.0. Deze coronatijd valt niet mee. Nu besef ik heel goed dat gezondheid het allerbelangrijkste is. En gelukkig is dat in mijn omgeving nog steeds het geval. Tegelijk weet ik ook dat ik in loondienst werk. Morgen heb ik ook nog werk en aan het eind van de maand heb ik de zekerheid van inkomen. Hoe anders is dat als ondernemer in deze tijd? Risico’s en onzekerheid horen bij het ondernemen. Maar deze onzekerheid is ongekend. Hopelijk gaat het u allemaal nog steeds goed en gaat het uw onderneming ook naar behoren. De werkelijkheid is helaas dat veel ondernemers het moeilijk hebben of nog gaan krijgen.

Een brandend huis is niet te verzekeren

De lichtpuntjes in deze tijden zijn de vele mooie initiatieven, zowel op landelijk politiek niveau als op regionaal niveau. Ook Univé als verzekeraar draagt zijn steentje bij. Er zijn bijvoorbeeld meerdere initiatieven om vooral te blijven bewegen in deze tijd. Hoe zorgt u ervoor dat u fit blijft? Want voorkomen is beter dan genezen. En als u onverhoopt toch met corona wordt besmet dan is het goed dat u gezond en fit bent. Schade kan dan hopelijk worden beperkt. Kunt u niet werken omdat u ziek bent? Dan zijn er verschillende opties waardoor u toch een deel van uw inkomen behoudt. Die moet u dan al wel hebben geregeld. Ook hier geldt dat u een brandend huis niet kunt verzekeren.

Wij gaan graag met u in gesprek!

Bent u al met ons in gesprek geweest en heeft u het risico op arbeidsongeschiktheid verzekerd? Goed nieuws, want valt u uit omdat u corona heeft dan is dat verzekerd. Zo kunt u zich met een gerust gevoel focussen op uw herstel. En eventueel helpen wij u ook nog met de re-integratie! Hopelijk komt het nooit zover. Maar mocht het u toch onverhoopt overkomen dan is het goed dat u ergens op terug kunt vallen. Een lichtpuntje in onzekere tijden…

Meer informatie? Neem dan contact op met onze adviseur inkomen en verzuim Martin Kremer. Hij helpt u vanuit zijn ervaring graag verder. U kunt hem bereiken via mail bedrijven.oost@unive.nl of per telefoon 088 3300 300.