Dit is de lokale website van Univé Oost Mijn Univé Bel 088 3300 300 Maak een afspraak

Goede voornemens?

Zo houd je ze vol!

Vaker bewegen, gezonder eten, stoppen met roken, minder stressen en meer genieten staan al jaren in de top 10 bij vele Nederlanders. In 2023 kunnen we zeker twee aan toevoegen: je huis verduurzamen en je financiën op orde brengen. Allemaal hele mooie doelen, maar denk jij ze werkelijk te kunnen realiseren of haak je na twee weken alweer af? In dat laatste geval geven wij je graag een aantal tips om je goede voornemens vol te houden.

Samen in beweging

Samen sporten, samen wandelen, samen fietsen; plan je gezamenlijke activiteiten, dan heb je een stok achter de deur. Bovendien is het veel leuker om samen te werken aan je voornemen om meer te bewegen. Houd vaste dagen/tijden aan waarop je afspreekt. Zo blijft fysieke inspanning het hele jaar door op je agenda. Wist je dat vaker bewegen de kans op hart- en vaatziekten 20 tot 30% kan verlagen? Dat is één van de redenen waarom wij Supporter van Sport zijn!

Begin met een eetwissel  

Staat afvallen op jouw lijstje met goede voornemens? Pak dit niet meteen rigoureus aan, dan houd je het langer vol. Begin met een eetwissel en werk stap voor stap toe naar een gezonder eetpatroon. Ruil bijvoorbeeld bij je ontbijt witbrood in voor volkorenbrood of wissel tijdens lunchtijd soep in voor een salade. Tussendoor eet je ongezouten noten in plaats van chips en neem als toetje geen vla, maar vers fruit. Door gezonder te eten, zul je gewicht verliezen. Goede voeding zorgt er bovendien voor dat je je fitter voelt en je jouw kans op diabetes, kanker, hart- en vaatziekten verkleint.

Praat met mensen 

Deel jouw goede voornemens met je partner, vrienden en/of familie. Zij houden je op de been. Telkens als ze je vragen hoe het gaat, moet jij je verantwoorden. Door erover te praten met anderen blijf je bewust van wat je wil bereiken. Is afvallen noodzakelijk om gezond te blijven? Schakel dan een diëtist in. Vanuit de basisverzekering van Univé krijg je in zo’n situatie drie uur per jaar vergoed voor dieetadvies. Ben je chronisch ziek? Dan kun je deelnemen aan gecontracteerde zorgprogramma’s voor Diabetes type 2, COPD, Astma en Hart- en vaatziekten. Vraag jouw Univé-adviseur welke behandelingen wel én welke niet vergoed worden.

Beloon jezelf 

Niets werkt motiverender dan jezelf belonen voor een goed resultaat. Ben je al een maand gestopt met roken? Geef jezelf een klein cadeau van het geld dat je hebt bespaard. Doe dat ook op de 1e dag van de volgende maand. Wist je dat stoppen met roken vooral in de eerste week veel moeite kost? Met name op de 3e en 4e dag kun je last krijgen van ontwenningsverschijnselen. Je bent dan chagrijniger, sneller geïrriteerd en slaapt minder goed. Na 2 à 3 weken is dit voorbij en zal een eventueel rokershoestje verdwijnen. Houd vol dus en vermijdt andere rokers in de eerste maand nadat je gestopt bent.

Boek een vakantie

Minder stress? Boek een vakantie! Uit onderzoek blijkt dat alleen al het boeken van een reis je mentale gezondheid een boost geeft. Een vakantie in het vooruitzicht doet iets met je brein, waardoor je andere zaken kunt relativeren. Let op: zorg wel voor een goede reis- en annuleringsverzekering voordat je toch nog in de stress schiet als er iets onverwachts gebeurt.

Laat je adviseren door een energiecoach

Veel mensen willen komend jaar hun huis verduurzamen. Zonnepanelen op het dak, betere isolatie om de warmte binnen te houden of je cv-installatie vervangen door een warmtepomp? Laat je adviseren door een energiecoach via het energieloket van jouw gemeente. Hij of zij vertelt je alles over de mogelijkheden die er zijn voor jouw huis. Ook over subsidies om de kosten voor energiebesparende maatregelen te drukken. Wil je de overwaarde van je huis gebruiken om geld te lenen voor het verduurzamen van je huis? Neem dan contact met op met één van onze hypotheekadviseurs. Houd moed en schakel hulp in zodat het jou gaat lukken om dit te realiseren!

Check al je verzekeringen en hypotheken

Onze hypotheekadviseurs kunnen je ook helpen bij het op orde brengen van je financiën. Door al je verzekeringen en leningen samen na te lopen, krijg je inzicht in waar je op kunt besparen en waarvoor je wellicht oververzekerd bent. Zij passen dit dan direct voor je aan. Maak hier dankbaar gebruik dus, ieder jaar weer. Het geld dat je bespaart, spaar je vervolgens voor een extra vakantie. En zo is het cirkeltje rond!