Dit is de lokale website van Univé Oost Mijn Univé Bel 088 3300 300 Maak een afspraak
  • Gratis oriëntatiegesprek
  • Onafhankelijk advies
  • Altijd de juiste hypotheek

Je eerste huis kopen met een studieschuld

Je wilt graag jouw eerste huis kopen maar je hebt nog een hoge studieschuld waarop je maandelijks aflost. Kan je nu wel een hypotheek afsluiten?

Dat je geen hypotheek kunt krijgen met een studieschuld kun je direct vergeten. Het is namelijk wel degelijk mogelijk om met een studieschuld een hypotheek te krijgen. De hoogte van jouw studieschuld heeft invloed op het maximaal te lenen bedrag, maar dat hoeft geen belemmering te zijn wanneer je een huis wilt kopen.

Onze hypotheekadviseurs helpen jou graag en geven een advies over welke hypotheek het beste bij jou past. Het eerste oriëntatiegesprek is zelfs op onze kosten!

Plan een gratis oriëntatiegesprek

"Het is gelukt!"

In 6 maanden tijd hadden ze zo’n 50 huizen bezichtigd. Toen ze na 9 biedingen weer overboden waren, zakte de moed hen in de schoenen. De tijd begon te dringen voor Andrea Snik (32) en haar partner Bryan Neervoort (34). Want per 1 juni 2021 moesten ze hun huurwoning verlaten. Het was inmiddels februari en het was ze nog steeds niet gelukt om een leuke starterswoning van maximaal €225.000 euro in Doetinchem te kopen.

"Ondanks de studieschuld, is het gelukt om een huis te kopen!"

- Andrea & Bryan

Andrea: “Het afgelopen jaar zijn de huizenprijzen gigantisch gestegen. We zochten in eerste instantie naar een hoekwoning, maar al snel werd duidelijk dat dat met ons budget niet haalbaar was. Ondanks dat we allebei een vaste baan hebben, drukte de studieschuld à €23.000,- die mijn vriend had opgebouwd flink op ons maximale hypotheekbedrag dat in eerste instantie niet boven de €215.000,- uit kwam. En dat is niet veel als je ook nog bepaalde wensen hebt. Het was dan ook een spannende tijd…”

Lees meer

stel-hypotheek-studieschuld

Maak een afspraak met één van onze hypotheekadviseurs

Wil je weten welke hypotheek het beste bij jou past? Wat de mogelijkheden zijn? En wat de maandlasten worden? Onze erkende hypotheekadviseurs helpen je graag verder. Het eerste (oriëntatie-)gesprek is zelfs geheel vrijblijvend en gratis!

Gratis oriëntatiegesprek Bereken maximale hypotheek