Dit is de lokale website van Univé Oost Mijn Univé Bel 088 3300 300 Maak een afspraak
  • Gratis oriëntatiegesprek
  • Onafhankelijk advies
  • Altijd de juiste hypotheek

Wat is een aflossingsvrije hypotheek?

Gedurende de looptijd van een aflossingsvrije hypotheek betaal je alleen rente over de hypotheekschuld. Je bent niet verplicht om tussentijds af te lossen. Aan het eind van de looptijd los je namelijk in één keer de gehele lening af.

Hoe werkt een aflossingsvrije hypotheek?

Bij een aflossingsvrije hypotheek los je gedurende de looptijd van je hypotheek niets af. Pas aan het eind van de looptijd los je de totale schuld af. Dit kan bijvoorbeeld door verkoop van je woning of door het afsluiten van een nieuwe hypotheek. Tijdens de looptijd betaal je alleen rente over het geleende bedrag.

Waar is een aflossingsvrije hypotheek aan te herkennen?

  • Je betaalt alleen hypotheekrente
  • Aan het eind van de looptijd los je de hypotheek in één keer af

Nieuwe regelingen sinds 1 januari 2013

Wil je in aanmerking komen voor hypotheekrenteaftrek? Let dan goed op. Sinds 1 januari 2013 zijn de regels voor het in aanmerking hiervoor komen gewijzigd. Voor iedereen die na 1 januari 2013 voor het eerst een eigen woning koopt of de schuld verhoogt, geldt dat deze personen alleen een lineaire of annuïteiten aflossingsvorm mogen aangaan. 

Maak een afspraak met één van onze hypotheekadviseurs

Wil je weten welke hypotheek het beste bij jou past? Wat de mogelijkheden zijn? En wat de maandlasten worden? Onze erkende hypotheekadviseurs helpen je graag verder. Het eerste (oriëntatie-)gesprek is zelfs geheel vrijblijvend en gratis!

Plan een gratis oriëntatiegesprek