Dit is de lokale website van Univé Oost Mijn Univé Bel 088 3300 300 Maak een afspraak

Ik wil mijn

huis verduurzamen

Hypotheek voor verduurzaming

Je huis verduurzamen is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor je portemonnee. Het is vaak een goede investering. Je energierekening daalt, en de woningwaarde stijgt. Het energiezuinig maken van je woning wordt steeds belangrijker als je je woning in de toekomst wilt verkopen of wanneer de energieprijzen stijgen. Bij energie besparende maatregelen kun je bijvoorbeeld denken aan vloerisolatie, zonnepanelen, HR+++ glas of een warmtepomp.

Mocht je nog niet zo veel overwaarde hebben op je woning en je wilt toch verduurzamen, dan zijn er extra mogelijkheden. Er is namelijk een verruimde mogelijkheid om tot maximaal 106% van de waarde van je woning te lenen voor energiebesparende voorzieningen. Tevens is er de mogelijkheid om meer te lenen op basis van je inkomsten.

Onze hypotheekadviseurs adviseren je graag over de verschillende financiële mogelijkheden. Waar en wanneer je maar wilt. Het eerste oriëntatiegesprek is zelfs gratis.

Maak een afspraak

 

Stappenplan voor het verduurzamen

Stap 1

Begin met orienteren

Het is belangrijk om voordat je gaat verduurzamen je goed te orienteren. Kijk goed naar je huidige woning. Welke punten wil je als eerste oppakken? En waar is de noodzaak het hoogst? Breng vervolgens de verwachte kosten in kaart. Vraag hiervoor offertes op bij meerdere partijen. Zo krijg je een beeld van de kosten. 

Stap 2

Bedenk hoe je de kosten gaat betalen

Breng voor jezelf in kaart hoe je de kosten wilt gaan betalen. Er zijn verschillende mogelijkheden voor de financiering:

  • Maak (gedeeltelijk) gebruik van je spaargeld;
  • Neem een extra hypotheek;
  • Sluit een lening of;
  • Vraag een subsidie aan bij je gemeente.

Stap 3

Plan een oriëntatiegesprek

Onze hypotheekadviseurs vertellen je graag meer over de mogelijkheden. Zij brengen voor jou in kaart hoeveel extra hypotheek je kunt krijgen en wat je nieuwe maandlasten worden. Het eerste oriëntatiegesprek is altijd gratis.

Plan een oriëntatiegesprek 

Stap 4

Regelen van je hypotheek

Nu de verduurzaming van je woning steeds meer vorm begint te krijgen. En je druk bezig bent met het regelen van de werkzaamheden. Zorgen onze hypotheekadviseurs ervoor dat je hypotheek geregeld wordt. 

Stap 5

Tekenen van de hypotheekofferte

Na het aanleveren van alle benodigde documenten ontvang je de hypotheekofferte. Past de hypotheek binnen de huidige hypotheekinschrijving? Dan hoef je in veel gevallen niet opnieuw langs de notaris. 

Stap 6

Verduurzamen

Zodra de hypotheek rond is ontvang je het bedrag op je rekening. Van dit bedrag kun je de rekeningen voor de verduurzaming betalen! 

Persoonlijk hypotheekadvies


De mogelijkheden om bij te lenen voor verduurzaming van je huis zijn voor iedere persoonlijke situatie anders. Wij denken graag met je mee en bekijken samen wat voor jou haalbaar en verstandig is. Het aangaan van een extra lening brengt uiteraard extra lasten met zich mee, maar dat compenseer je wellicht door te besparen op je energiekosten. Vergeet ook niet in de toekomst te kijken: kun je de hypotheeklasten nog wel dragen als je met pensioen gaat, arbeidsongeschikt wordt, je baan verliest of je partner komt te overlijden? We kijken naar de mogelijkheden, maar brengen ook de risico’s in beeld zodat je zelf een weloverwogen beslissing kunt maken.

 

Profiteer van de overwaarde van je woning

Doordat de huizenprijzen de afgelopen jaren fors zijn gestegen, is de kans groot dat jouw huis ook meer waard is geworden. Hier kun je van profiteren door je overwaarde op te nemen en bijvoorbeeld te gebruiken voor het verduurzamen van je woning. Overwaarde is het verschil van de marktwaarde van je woning en het bedrag aan hypotheek dat erop zit.  Roy Sligman, Financieel Adviseur bij Univé Oost, vertelt je hier graag meer over.

Lees meer

Het eerste oriëntatiegesprek is gratis!

Ben jij benieuwd naar jouw mogelijkheden? Maak een afspraak met één van onze onafhankelijke adviseurs.

Maak een afspraak