Dit is de lokale website van Univé Oost Mijn Univé Bel 088 3300 300 Maak een afspraak

Start met... vers!

Gezond eten & leuke acties

Start met... vers!

Gezond eten draagt bij aan het voorkomen en beperken van gezondheidsrisico's. Iedere dag een verse maaltijd op tafel is soms best een uitdaging. Daarom inspireren wij jou met allerlei items rondom vers en gezond eten. Lees mee met boeiende verhalen van onze leden over gezond leven, profiteer van 30% korting op een keukenschort, maak kans op een gratis diner aan huis én laat je inspireren door de lekkerste verse recepten van horeca ondernemers bij jou uit de buurt! 

Waar wacht je nog op? Start met... vers!

Wat is vers en gezond eten?

Een 'broodje gezond' is ongezonder dan je denkt!
Wist je dat alleen de komkommer en de tomaat gezond zijn aan een ‘broodje gezond’? En dat er veel meer voedingsmiddelen zijn die ongezonder zijn dan men denkt? Neem bijvoorbeeld de ‘light’-producten in de supermarkten: zijn die wel echt zo ‘light’ als men doet vermoeden? Erna Ruiter-Slooijer, gewichtsconsulent uit Vriezenveen, weet alles over dit onderwerp. Haar bevindingen: mensen weten vaak gewoonweg niet wat wél en wat níet gezond is.

"Wil je je fit en vitaal voelen? Dan is het belangrijk dat je vers en gezond eet en blijft bewegen"

Erna Ruiter-Slooijer, gewichtsconsulent

Lees meer

Jouw eigen keukenschort met 30% korting!

Start met vers koken in deze stijlvolle gepersonaliseerde (kinder)keukenschorten.

Vers koken wordt pas écht een feest met jouw eigen keukenschort. Het voorkomt niet alleen vlekken in je kleding, het staat ook nog eens fantastisch! Een gepersonaliseerde keukenschort is leuk voor je zelf, je zoon, dochter óf als cadeau voor de keukenprins of keukenprinses binnen jouw familie of vriendengroep.

Als lid van Univé ontvang jij 30% korting op een gepersonaliseerde keukenschort. Gebruik de kortingscode 'STARTVERS30' en profiteer. Veel kookplezier!

Bestel hier

Veelgestelde vragen 

Actievoorwaarden

WINACTIE: win een diner aan huis met de rijdende keukentafel van Coop!

Stuur een originele selfie met jouw verse maaltijd en maak kans.

Maak jij de leukste kookselfie met jouw zelfgemaakte verse maaltijd? Dan win jij een diner aan huis voor je gezin met de rijdende keukentafel van Coop! Het is een geheel verzorgd 3 gangen diner (coronaproof). Wat moet je doen om kans te maken?

 1. Duik je keuken in;
 2. Kook jouw favoriete verse maaltijd;
 3. Maak een selfie met het verse gerecht en stuur deze naar communicatie.oost@unive.nl

De winnaar(s) worden uiterlijk 11 april bekend gemaakt. Succes!
* Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Verse verhalen van onze leden

"Samen eten zorgt voor verbinding én een gezonder leven"

Univé Oost is onlangs een samenwerking aangegaan met Ontmoetingsclusters Enschede. Doel: het verbinden van de inwoners van Enschede én het bevorderen van hun welzijn.

Sonja Lassche, Ontmoetingsclustermanager: “Veel kinderen die hier komen hebben het niet breed thuis. Er is dus weinig budget om een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Ook hebben ze van huis uit niet meegekregen om gevarieerd te eten. Uiteraard kun je ze dat niet kwalijk nemen, maar wij willen ze wel bewust maken van wat gezond eten met je doet."

Lees meer

"Als je kookt met verse groenten, dan is de smaak veel krachtiger"

Restaurant De Watermolen Singraven haalt haar groenten ieder seizoen vers van het land! Wat betekent vers eten voor hen? En hoe komen zij de coronacrisis door?

Ronald & Karin, eigenaren Restaurant De Watermolen Singraven: “Normaal gesproken rijden onze lokale leveranciers 5 dagen per week langs om verse producten te bezorgen voor ons restaurant. Sinds de verscherpte coronamaatregelen, zijn we alleen in het weekend geopend voor koffie ‘to go’ en vers gemaakte soepen."

Lees meer

Coop verspakket: 2e voor de halve prijs!

Verse maaltijdpakketten van Coop.

Een Coop verspakket bevat alle ingrediënten die je nodig hebt voor een volwaardige maaltijd, inclusief een duidelijk recept. Met het Coop verspakket krijg je op een gemakkelijke manier je dagelijkse portie groenten binnen. Per portie smikkel je ruim 250 gram groenten naar binnen én het gerecht staat binnen een half uur op tafel.

Wist je dat de verspakketten van Coop nu in de aanbieding zijn? Koop een verspakket bij een Coop supermarkt bij jou in de buurt en ontvang het 2e verspakket voor de halve prijs! Je kunt ook online via coop.nl gebruik maken van deze kortingsactie. Veel kookplezier én eetsmakelijk.

Let op:
- deze kortingsactie is geldig t/m 4 april 2021
- online bestellen kan vanaf €40,-.

Naar Coop.nl

Wist je dat Coop en Univé een collectief hebben?

Met een Coop klantenkaart kun je bij ons profiteren van collectieve korting op één of meerdere (particuliere) verzekeringen. Zo ontvang je bijvoorbeeld 5% korting op de Univé zorgverzekering of 7% korting op de Univé autoverzekering. Wanneer je meerdere soorten schadeverzekeringen afsluit bij ons, krijgt je ook nog extra pakketkorting op je totale premie.​​​​ Voor meer informatie klik je hier.

Verse recepten, laat je inspireren!

 

Gemakkelijk, snel én vers koken dankzij een aantal (geheime) recepten van een horeca ondernemer bij jou uit de buurt.
Laat je inspireren door verschillende verse recepten! Deze zijn beschikbaar gesteld door diverse restaurants uit ons werkgebied. Wat eet jij vandaag? Ga je voor een vegetarische notenbol of kook je liever kabeljauw met salade van gegrilde spruitjes en pompoen? Veel kookplezier!

Rundercarpaccio rolletjes

 • Mager vlees
 • Gevuld met verse groente
 • Bron van ijzer
 • Recept beschikbaar gesteld door Casa de Tapas

Kabeljauw met salade van gegrilde spruitjes en pompoen

 • Veel verse groente
 • Bron van gezonde vitaminen en mineralen
 • Gemakklijk & gevarieerd
 • Recept beschikbaar gesteld door WoodBroke

 

Vers belegde kornbol

 • Vegetarisch
 • Makkelijk & Snel
 • Belegd met veel diverse noten
 • Recept beschikbaar gesteld door VanTon.nl

Kalfslapjes op z'n Romeins

 • Licht verteerbaar en bijzonder mals
 • Mager vlees
 • Bron van vitamine B3, B6, B12 én vitamine D
 • Recept beschikbaar gesteld door Casa de Tapas

Gevulde courgette

 • Vegetarisch
 • Bron van vezels
 • Makkelijk & snel
 • Recept beschikbaar gesteld door het Onland

Wist je dat...?

... Ruim 80% van de voeding die we in onze supermarkten terugvinden, is bewerkt?
Het is natuurlijk heel handig om ingeblikte sauzen of kant-en-klaar maaltijden te gebruiken, maar erg gezond is het helaas niet. Kies daarom verse producten voor jouw maaltijden. Het fijne hieraan is dat je zelf bepaalt hoeveel vet, suiker en zout je toevoegt. Dus geen pakjes of zakjes met allerlei bewerkte producten, maar alles lekker vers!

... Je minimaal 250 gram groente en 2 stuks fruit per dag moet eten?
Om goed voor jezelf te zorgen is goede voeding erg belangrijk. Groente en fruit geven niet alleen kleur aan je eten, ze zijn ook nog eens hartstikke gezond. Ze zitten bomvol vitamines, mineralen, vezels én bevatten weinig calorieën.