Dit is de lokale website van Univé Oost Mijn Univé Bel 088 3300 300 Maak een afspraak

Herken jij nep

op het web?

Cyber Event: Herken jij nep op het web?

Wij wel! Daarom heeft Univé Oost op 21 april een online Cyber Event georganiseerd.

Heb je het event gemist? Klik op de video en kijk het event terug waar en wanneer jou uitkomt.

Cybercriminaliteit neemt snel toe en is vaak dichterbij dan je denkt, cybercriminelen worden steeds slimmer én professioneler. Ook jij kunt gemakkelijk slachtoffer worden! Daarom nemen onze cyberspecialisten jou mee in de wereld van cybercrime anno 2021. 

Worden er termen genoemd in de uitzending waarvan je niet goed weet ze betekenen? Bekijk dan onze begrippenlijst!

Klik hier

Wat kun je verwachten?

In samenwerking met Holmes hebben we een indrukwekkend programma voor jou samengesteld! Tijdens het online Cyber Event maken wij jou op een interactieve manier bewust van veel voorkomende cyberongevallen. Cyberspecialisten Gina Doekhie en Ezra Windhorst nemen je mee in de wereld van cybercrime anno 2021. Welke online risico’s loop je tegenwoordig? En wat zijn de meest voorkomende soorten van oplichting? Denk aan fraude op Marktplaats, Tikkie en WhatsApp maar ook aan phising… Hoe herken je het en hoe voorkom je dat je slachtoffer wordt? Dat en meer vertellen Gina en Ezra jou graag! Maar er is meer... ze gaan tijdens het event live hacken en breken in, in persoonlijke gegevens! Naast waardevolle tips voor het voorkomen en beperken van cyberrisico’s is er ook ruimte voor al je vragen! Meld je aan en mis het niet.

Onderwerpen:

Veel voorkomende cyberschades

 • Phishing
 • WhatsApp fraude
 • Marktplaats & Tikkie fraude
 • Ransomware (gijzelsoftware)
 • Digitale afpersing

De wereld van Cybercrime anno 2021

 • Hoe word ik zelf gemakkelijk hacker?
 • Een computervirus kopen en verspreiden
 • Witwassen van de opbrengsten

Live Hacking van een mobiele telefoon

 • Random interface van een mobiele telefoon openen op afstand
 • Inbreken in foto's, notities en locatiegegevens
 • Bewustwording

Interactieve Phishing

 • Wat is Phishing?
 • Challenge
 • Hoe kan ik effectief phishing herkennen?
 • Theorie- en praktijkvoorbeelden
online-cyber-event-aanmelden

Meld je nú aan!

Voor het gratis online Cyber Event van Univé Oost. Mis het niet!

                    Wanneer?
                    Woensdag 21 april 2021

                    Hoelaat?
                    19:30 uur

                    Waar?
                    Online te volgen vanaf je laptop, tablet of mobiele telefoon

Cyberhulp

Een gehackte computer of een nep e-mail van de bank: jaarlijks worden er zo'n 2 miljoen Nederlanders slachtoffer van cybercriminaliteit. Volgens Univé zijn veel mensen zich onvoldoende bewust van het groeiende risico van cybercriminaliteit, terwijl dit iedereen kan overkomen. Weet jij wat je moet doen als je per ongeluk op een valse link in een e-mail hebt geklikt? Als coöperatie vinden we het belangrijk dat jij met een veilig en zeker gevoel online bent. Daarom is er een speciale cyberhelpdesk opgezet. Deze vorm van cyberhulp staat 24/7 klaar voor Univé leden die met cybercriminaliteit te maken hebben of dit vermoeden.

Wist je dat jij zelf ook veel kunt doen om cyberrisico's te voorkomen of te beperken? Daarom organiseert Univé Oost een gratis online Cyber Event: ‘Herken jij nep op het web?’ Tijdens dit online Cyber Event geven we je nieuwe inzichten, waardevolle tips én ontdek je hoe gemakkelijk hackers kunnen inbreken in jouw persoonlijke gegevens. Dat en meer op 21 april 2021.

"Mensen herkennen cybercrimininaliteit soms gewoonweg niet of weten niet hoe ze hiermee om moeten gaan"

Elin Pouwels, Ambassadeur Univé Cyberhulp

Lees meer

Cyber tips

Welkom 01... Hoe maak je goede wachtwoorden, die je ook nog kunt onthouden?

Van je e-mailadres tot Instagram, Netflix en Mijn Univé: we hebben tegenwoordig zoveel verschillende accounts. Daarom gebruiken veel mensen het liefst een simpel wachtwoord. Gebruik jij ook één van de meest gekraakte wachtwoorden? Pas deze dan zo snel mogelijk aan. We geven je hiervoor een aantal handige tips.

Lees meer

Waarom is het verstandig om je computer uit te rusten met antivirussoftware?

Al vanaf de allereerste keer dat je achter een computer zat, ben je waarschijnlijk bang gemaakt voor computervirussen. Op zich is dat terecht, want die kunnen voor veel ellende zorgen. We leggen je uit waarom het verstandig is om je computer uit te rusten met antivirussoftware om te voorkomen dat je schade oploopt.

Lees meer

Cybercrime, dat gebeurt mij toch niet?

Onderstaand een voorbeeld van cybercriminaliteit, dat kan iedereen overkomen. Ook jou!

De situatie

Erik heeft een nieuwe telefoon gekocht en heeft zijn vorige toestel op Marktplaats gezet. Een mogelijke koper meldt zich bij Erik. Ze spreken een prijs af en Erik krijgt van de koper een link via WhatsApp, zogenaamd om de betaling goed te keuren. Tot zijn grote schrik ziet Erik een half uur later dat er € 3.000,- van zijn bankrekening is afgeschreven. 

Hoe Univé kan helpen

Gelukkig is Erik bij Univé verzekerd. Hij belt meteen met de Cyberhelpdesk. Een Univé cyberexpert vraagt Erik wat er precies is gebeurd. Hij krijgt hulp om een melding te doen bij de bank, zodat de overschrijving wordt teruggedraaid en Erik zijn geld terug krijgt. Ook ondersteunt de cyberexpert hem bij het doen van aangifte bij de politie, zodat de daders hopelijk snel worden gepakt.

Dit en meer komt ook aan de orde tijdens het online Cyber Event op woensdag 21 april 2021. Mis het niet!