Dit is de lokale website van Univé Oost Mijn Univé Bel 088 3300 300 Maak een afspraak

Univé Oost en Roord Assurantie:

Een goede match!

Het verhaal van Hans en René Roord

Op de dag dat ze het 61-jarige bestaan van hun familiebedrijf zouden vieren, dragen ze hun dragen ze hun assurantieportefeuille over aan Univé Oost Bemiddeling B.V. René en Hans Roord hebben er alle vertrouwen in. “Door deze overname kunnen wij onze klanten nog beter bedienen,” aldus de Oldenzaalse broers. “Al met al vinden we het een spannende ontwikkeling. Eerst zelfstandig en dan nu onder de vlag van Univé. Niet voor niets heeft het twee jaar geduurd voordat we deze beslissing durfden te nemen.”

Juiste keuze

“Kijkend naar het toekomstperspectief van ons bedrijf is dit de juiste keuze. Als relatief klein assurantiekantoor kregen we niet alle verzekeringen meer overal ondergebracht. De eisen die worden gesteld aan lokale assurantiekantoren zijn fors en verzekeringsmaatschappijen worden steeds kritischer. Zijn risico’s te groot? Dan verzekeren ze gewoon niet. Daar liepen we vooral tegenaan met onze zakelijke klanten. Met de overname van onze assurantieportefeuille door Univé Oost staan we sterker, het is een gevestigde naam. Dat geeft rust. Ook voor onze klanten. Tevens profiteren onze particuliere klanten van een stukje modernisering. Door automatisering van bijvoorbeeld het facturatieproces en digitalisering van verzekeringsinformatie ontstaat meer gemak voor klanten. Zo kunnen klanten bijvoorbeeld via de website van Univé zelf verzekeringen afsluiten, polissen wijzigen of schade melden. Uiteraard blijven wij hun eerste aanspreekpunt bij vragen.”

“In het begin vond ik de overname spannend, nu zie ik alleen nog maar verbeteringen voor onze klanten.”

- René Roord

Direct een klik

“De klik met Univé Oost was er vanaf het eerste gesprek. Al snel werd duidelijk dat we dezelfde visie delen: denken vanuit wat de klant nodig heeft en daar de verzekeringen op afstemmen. Die goede relatie met de klant vinden wij belangrijk. Weten wat er speelt en samen zoeken naar de beste oplossing. Daarin vinden wij elkaar. Evenals in onze liefde voor sport. De eerste contacten zijn in de Grolsch Veste gelegd. Een plek waar Twente zich verbindt. Het voelde gewoon goed, we zaten direct op één lijn.”

Win-winsituatie

Jan Thale Haandrikman, Commercieel Directeur Univé Oost Bemiddeling B.V.: “De overname van de assurantieportefeuille van Roord Assurantie is een win-winsituatie. René en Hans Roord hebben een goede portefeuille met trouwe klanten en een groot sociaal netwerk. Hiermee verstevigen wij ons netwerk in Twente. Ze hebben veel kennis en ervaring in de verzekeringsbranche, kijken met een scherpe blik en hanteren eerlijke prijzen. Deze broers zijn integere mensen die het beste met hun klanten voor hebben. Het vertrouwen in een goede samenwerking is dan ook groot. Wij helpen hen, zij versterken ons.”  

Wat verandert er?

De naam Roord Assurantie B.V. gaat verdwijnen, maar niet direct. Zo kunnen de huidige klanten langzaam wennen aan de overname. Ook behouden René en Hans hun kantoor aan de Oostwal in Oldenzaal. In eerste instantie zal het Univé-logo op de gevel erbij geplaatst worden. In een later stadium zal de huisstijl van Univé hier doorgevoerd worden. “Het enige dat verandert, is dat de polis informatie vanuit Univé Oost gaat komen. In de maand maart informeren we al onze klanten over de overname. In de loop van het jaar gaan we samen met Univé de bestaande polissen omzetten naar Univé Oost Bemiddeling B.V.”, aldus René. “Mensen zullen vragen hebben. Bijvoorbeeld of de overname gevolgen heeft voor hun verzekeringspakket. Hierin kunnen wij hen geruststellen. Univé Oost werkt namelijk al samen met alle verzekeraars waar wij de polissen van onze klanten hebben ondergebracht. Dus in principe verandert er niks, alleen de naam van de tussenpersoon. Zowel de verzekeraar als de polisvoorwaarden en de prijzen blijven hetzelfde,” vult Hans aan. “En wij blijven hun Financieel Adviseurs die bereikbaar zijn op hetzelfde 06-nummer als dat ze gewend waren.”

“Mensen zullen vragen hebben. Bijvoorbeeld of dat gevolgen heeft voor hun verzekeringspakket. Hierin kunnen wij hen geruststellen.”

- Hans Roord

Vertrouwen in de toekomst

Na 34 jaar eigenaarschap van Roord Assurantie gaan René en Hans een nieuwe uitdaging aan. “Het is spannend maar geeft ook rust. Mede doordat ons personeel, dat in leeftijd was meegegroeid met ons bedrijf, ook wordt overgenomen door Univé Oost. De komende tijd ligt onze focus op het geruststellen van onze huidige klanten en het in gesprek gaan met onze zakelijke klanten over nieuwe mogelijkheden. Het is fijn om in goede handen te zijn en dat geeft ons vertrouwen in de toekomst!”

Over Hans en René Roord

Financieel Adviseurs Hans Roord (l) en René Roord (r)

In 1987 deden de broers René en Hans Roord hun intrede in het bedrijf dat vader Johan Roord in 1960 had opgericht: Roord Assurantie. Hans, op dat moment slechts 20 jaar, had net zijn vwo-diploma op zak en dienstplicht vervuld toen hij besloot bij zijn vader te gaan werken. Hij volgde zijn studies in de avonduren en vader Johan leerde hem de kneepjes van het vak. Zijn sociale vaardigheden kwamen hem goed van pas bij het zakelijk netwerk dat hij opbouwde. Vooral bij voetbalvereniging Quick ’20, waar hij destijds in het eerste team speelde, legde hij makkelijk contact met potentiële klanten. Hierdoor groeide Roord Assurantie in die tijd enorm.

Zijn broer René had oorspronkelijk hele andere ambities. In de jaren ’80 was hij profvoetballer en speelde hij onder andere bij FC Twente en het Nederlands elftal. Door een knieblessure eindigde in 1987 abrupt zijn carrière. Op 23-jarige leeftijd maakte hij de keuze om zijn assurantiediploma’s te gaan halen en halve dagen te werken in het bedrijf van zijn vader. Gesprekken met potentiële klanten begonnen vrijwel altijd over voetbal. Niet omdat hij dat wilde, maar omdat men hem daarmee associeerde. Dat was niet altijd leuk, maar het heeft hem wel veel gebracht.

Toen in 1993 hun vader Johan plotseling overleed op 56-jarige leeftijd, kwam Roord Assurantie in handen van de broers René en Hans. Ze waren op dat moment nog maar 28 en 25 jaar oud en gingen een moeilijke periode tegemoet. Naast het verdriet om hun vader, was er de verplichting om het familiebedrijf staande te houden. Met knikkende knieën gingen ze naar grote zakelijke klanten, maar ondanks het leeftijdsverschil en de toen nog beperkte ervaring in de verzekeringsbranche wisten zij zich te redden. De gunfactor was groot in eerste instantie. Later hebben zij zich wel echt moeten bewijzen. Het ging de broers uiteindelijk goed af. In de jaren ’90 wisten zij de omzet zelfs te verdubbelen en werd er personeel aangetrokken. In het jaar 2000 werd Roord Assurantie een BV met tot op heden een grote, trouwe klantenkring in Twente.