Dit is de lokale website van Univé Oost Mijn Univé Bel 088 3300 300 Maak een afspraak

Meer zekerheid met de Lokale Klushulp van Univé

Laat je klus niet langer liggen

Meer zekerheid met de Lokale Klushulp van Univé.

Twee linkerhanden of niet, er zijn van die klussen in en rondom huis die we eeuwig blijven uitstellen. Het repareren van een lekkende kraan, het ophangen van een nieuwe lamp, het vastleggen van een plint of plaatsen van rookmelders, het zijn typische klusjes die blijven liggen. Soms wel jaren. Onbetrouwbaarheid, intransparante tarieven, gedoe met offertes en een eindeloos durend zoekproces verhogen de drempel om een vakman in te schakelen. De Lokale Klushulp biedt uitkomst.

Via de Lokale Klushulp regel je online direct de juiste vakman voor al jouw klusjes in en rondom huis. Je zoekt je klus, geeft aan op welk tijdstip je de klus wilt laten uitvoeren en partnerbedrijf Zoofy koppelt vervolgens de juiste vakman aan jouw klus.

Voordelen van de Lokale Klushulp

 • Geen voorrijkosten. Er komen alleen lokale vakmannen bij je langs
 • Goede beoordeling door onze klanten. De vakmannen scoren gemiddeld een 9.2/10
 • Direct een afspraak. Zonder tientallen offertes op te moeten vragen en te vergelijken
 • Betaal na afloop van de klus eenvoudig en snel via Tikkie of iDeal
 • Je klus is verzekerd tot 2,5 miljoen

Waarom lanceert Univé de Lokale Klushulp?

Achterstallig onderhoud verhoogt het risico op schade. Vaak zijn inbraak, brand of wateroverlast te voorkomen met simpele maatregelen. Univé wil haar leden zekerheid bieden en speelt met de Lokale Klusdienst in op de groeiende behoefte aan snelle en betrouwbare klushulp. Dankzij de Lokale Klushulp kunnen leden (en niet-leden) direct een lokale vakman boeken voor een moment dat voor hen het beste uitkomt - tegen een vaststaand (uur)tarief. Zo kan schade dankzij een eenvoudige ingreep van een vakman worden voorkomen. En voorkomen is beter dan genezen.

Voorkomen is beter dan genezen

De 5 meest voorkomende lekkages

 1. Daklekkage
 2. Lekkage in de badkamer 
 3. Lekkende CV-ketel 
 4. Lekkage aan de wasmachine 
 5. Gootsteenlekkage

Daklekkage voorkomen, tips & trics:

 • Wanneer een kapotte dakpan langdurig lekt, raakt het houten gedeelte van het dak verrot. Op termijn heeft dit tot gevolg dat alle panlatten vernieuwd dienen te worden. Controleer met regelmaat of al jouw dakpannen nog heel zijn en recht liggen of laat eens een dakinspectie uitvoeren door een dakdekker via de Lokale Klushulp.
 • In een plat dak zitten veel naden. Het materiaal krimpt wanneer het vriest en zet uit bij warm weer. Hierdoor kunnen scheurtjes ontstaan met lekkage tot gevolg. Een dakdekker kan voor je controleren of de dakbedekking nog strak ligt en er geen ‘knikjes’  in het materiaal zitten waardoor lekkage kan ontstaan.
 • De herfst staat weer voor de deur. Valt er veel neerslag en zit je dakgoot dicht met bladeren en ander vuil, dan blijft het water op het dak staan en kan dit een lekkage veroorzaken. Belangrijk dus om je dakgoot regelmatig schoon te (laten) maken

Lekkage in huis voorkomen. Zo doe je dat: 

 • Nee, een fijn klusje is het niet: het verwijderen van haren en zeepresten uit het doucheputje. Toch is het erg belangrijk om je doucheputje en wasbak preventief schoon te houden en het voegwerk en de kitnaden rondom het putje regelmatig te controleren op scheurtjes.
 • Spoel geen etensresten of producten als jus en frituurvet door de wc of gootsteen. Vet en olie zetten zich gemakkelijk af tegen de wanden van het riool en kunnen zo een verstopping veroorzaken.
 • Voorkom een ochtendhumeur als gevolg van een koude douche. Een jaarlijkse onderhoudsbeurt aan je cv-ketel of boiler is niet alleen belangrijk voor jouw veiligheid, maar zorgt er ook voor dat de ketel zuinig blijft werken en de levensduur van de ketel wordt verlengd. En dat komt niet alleen jouw humeur maar ook jouw portemonnee weer ten goede! 
 • Net als bij een plat dak, zetten je warmtewisselaar en andere leidingen voortdurend uit als gevolg van temperatuurverschillen (warm en koud water). Ter voorkoming van scheurtjes, is het belangrijk je radiatoren regelmatig te (laten) ontluchten.
 • Gaat  het vriezen? Tap dan de buitenkraan af om bevriezing te voorkomen.  
 • Voorkom verstopping van je wasmachine leiding door eens per maand een kookwas te draaien - zonder kleding, met soda of Calgon. Zo wordt de leiding doorgespoeld en ontkalkt. Controleer ook regelmatig de filters en vervang deze tijdig. Met het plaatsen van een waterslot tussen de kraan en afvoerslang, stopt de watertoevoer automatisch in het geval van een lekkage. Hulp nodig? Onze witgoedmonteurs staan voor je klaar! 

Heb je ondanks deze tips & trics toch natte voeten? Geen paniek, een Lokale Klushulp schakel je ook met spoed in. Nog dezelfde dag is het probleem voor je opgelost!