Dit is de lokale website van Univé Oost Mijn Univé Bel 088 3300 300 Maak een afspraak

Samenwerking Univé Oost

Ontmoetingsclusters Enschede

Univé Oost en Ontmoetingsclusters Enschede slaan de handen in één!

De coöperaties Univé en Ontmoetingsclusters Enschede gaan de komende drie jaar een samenwerking aan op basis van het bieden van een zekere en veilige leefomgeving voor iedereen. Door samen ontmoetingen te organiseren die mensen, van jong tot oud, dichter bij elkaar brengen. Het gezamenlijk streven hierbij is; nieuwe kansen laten ontstaan voor iedereen.

"De oorspronkelijke gedachte van Univé is met en voor elkaar risico’s delen. Dat geeft iedereen zekerheid, want je staat er niet alleen voor."

- Jan Thale Haandrinkman, commercieel directeur Univé Oost

De zekerheid van elkaar helpen

Vanuit onze oorspronkelijke kernwaarden zijn we altijd dichtbij en werken we samen. Met Ontmoetingsclusters Enschede ondernemen en ontwikkelen we activiteiten en initiatieven in Enschede. Niet alleen voor ons, maar voor alle inwoners van Enschede. Zodat zij zich veiliger voelen en de zekerheid ervaren dat er iemand voor ze is als dat nodig is. Dat is ons doel.

Ontmoetingsplekken voor de inwoners

Coöperatie Ontmoetingsclusters Enschede zorgt, samen met haar leden, voor de ontmoetingsplekken. Meerdere Ontmoetingsparken zijn de hele dag open voor alle buurtbewoners, met de zekerheid dat er iemand voor ze is. Iedereen is welkom voor een vriendelijk gesprek, het doen van vrijwilligerswerk en om gebruik te maken van de faciliteiten. Zo worden er entreeopleidingen aangeboden voor volwassenen die nog geen diploma hebben, waarbij ze lessen volgen en stagelopen op het Ontmoetingspark. Thuis@ is een voorbeeld van een succesvol project dat in de korte tijd gerealiseerd is op twee locaties. De opvang van kinderen, met gedragsproblemen en een zorgindicatie, met professionele en deskundige begeleiding. Op doordeweekse dagen krijgt deze groep een gestructureerd programma aangeboden. Daarnaast organiseert de coöperatie leuke, creatieve en sportieve events bij Ontmoetingshuizen waarbij kinderen van basisscholen, kinderopvang en BSO’s samenkomen met ouderen die verblijven in een verpleeg- of verzorgingshuis.

"Ontmoeten, verbinden en samenwerken staat centraal in alles wat wij doen en waar wij naar streven."

- Jenne Wierstra, voorzitter Coöperatie Ontmoetingsclusters Enschede

Zichtbaar in de samenleving

Wij realiseren ontmoetingsplekken voor de inwoners van Enschede. Een ontmoetingsplek is een sportvereniging, verzorgingstehuis, speeltuin of kinderboerderij in de wijk. Hier liggen kansen voor iedereen om zichzelf te ontwikkelen, met support van anderen. Het gaat hier om samen zijn, op een plek dichtbij huis. Hier worden leertrajecten aangeboden, vrijwilligerswerk gedaan en kunnen de mensen ook sportief bezig zijn. De visie en inzet van Univé sluit hier naadloos op aan. Wij zijn dan ook erg blij dat we in elkaar een samenwerkingspartner hebben gevonden. Dit biedt ons financiële mogelijkheden om verder te bouwen aan onze ambitie, samen met Univé die actief aansluit bij activiteiten en initiatieven voor de inwoners van Enschede.

Samen één team

Univé en Ontmoetingsclusters Enschede vormen samen één team als het gaat om het belang van de inwoners van Enschede. Samen willen Univé en Ontmoetingsclusters Enschede problemen in de samenleving oplossen en iedereen de zekerheid bieden dat er hulp is. Jenne Wierstra: “We hebben met de ontmoetingsplekken in korte tijd al mooie resultaten geboekt en zien hele positieve ontwikkelingen. Dit blijven we voortzetten en gaan steeds meer mogelijkheden bieden, op nog meer ontmoetingsplekken, en voor nog meer inwoners van onze mooie stad Enschede. Het is fantastisch dat we dit vanaf nu samendoen met Univé!”