Dit is de lokale website van Univé Oost Mijn Univé Bel 088 3300 300 Maak een afspraak

Overname

Roord Assurantie

Roord Assurantie wordt onderdeel van Univé Oost

Vanaf 1 april 2021 wordt de assurantieportefuille van Roord Assurantie overgenomen door Univé Oost. Roord Assurantie vindt bij Univé Oost de gewenste aansluiting om grote risico's onder te brengen en klanten een betere (digitale) klantbediening te bieden. Voor Univé betekent de overname een uitbreiding van haar klantportefeuille en netwerk in Twente. Zo profiteren beide partijen van de overname.

Professionele samenwerking

In de zomer van 2019, kwamen Hans en René Roord (eigenaren Roord Assurantie) tot de conclusie dat het steeds moeilijker wordt voor een kleine lokale assurantietussenpersoon, om met name grote risico’s goed ondergebracht te krijgen. Vanaf dat moment is het idee van aansluiting bij een grotere bemiddelaar geboren. Deze gewenste aansluiting is gevonden bij Univé Oost. Met als doel grotere risico’s beter ondergebracht te krijgen en te profiteren van een betere (digitale) klantbediening. Samen met Univé Oost kiezen de broers Roord voor een professionelere samenwerking richting de toekomst.

“Voor klanten van Roord zal er weinig veranderen. Deze boodschap willen wij graag uitdragen en onze klanten ermee geruststellen.”

Hans Roord, mede-eigenaar van Roord Assurantie

Een stevige basis in Oldenzaal

Er is door Roord Assurantie in de loop van de jaren een uitgebreid en stevig (ondernemers)netwerk in Twente opgebouwd, vanuit het kantoorpand in Oldenzaal. Zo kenmerkt de klantenportefeuille zich door een groot aantal ondernemers. Roord Assurantie heeft familiehistorie door de oprichting van het bedrijf door hun vader in de vorige eeuw. “We zijn trots op onze roots.” zegt René Roord, “Dat het bedrijf bij de Univé familie haar voortgang krijgt. Dat is een mooie plus.” Samen met Univé gaan René en Hans er alles aan doen om het netwerk en hun klantportefeuille in stand te houden en verder uit te bouwen. Want zij blijven het vertrouwde gezicht, op dezelfde locatie in Oldenzaal.

Win-winsituatie

Jan Thale Haandrikman, commercieel directeur Univé Oost: “De overname van Roord Assurantie is een win-winsituatie. René en Hans Roord hebben een goede portefeuille met trouwe klanten en een groot sociaal netwerk. Hiermee verstevigen wij ons netwerk en klantportefeuille in Twente. Ze hebben veel kennis en ervaring in de verzekeringsbranche, kijken met een scherpe blik en hanteren eerlijke prijzen. Deze broers zijn integere mensen die het beste met hun klanten voor hebben. Het vertrouwen in een goede samenwerking is dan ook groot. Wij helpen hen, zij versterken ons.” 

"Het vertrouwen in een goede samenwerking is groot. Wij helpen hen, zij versterken ons"

Jan Thale Haandrikman, commercieel directeur Univé Oost

Wat kunnen de Roord-klanten verwachten?

“Voor klanten van Roord zal er weinig veranderen. Deze boodschap willen wij graag uitdragen en onze klanten ermee geruststellen.” zegt Hans Roord mede-eigenaar van Roord Assurantie. Zowel de verzekeraar als de polisvoorwaarden en de premie blijven hetzelfde voor de klanten van Roord Assurantie. Alleen de naam van de tussenpersoon wordt in de loop van 2021 Univé Oost Bemiddeling B.V., want Univé Oost werkt als bemiddelaar samen met alle verzekeraars. Klanten mogen dezelfde kwaliteit dienstverlening verwachten die ze gewend waren.

De Univé winkel in Oldenzaal gaat verhuizen

Door de overname kiest Univé Oost ervoor om vanaf medio april de huidige Univé winkel in Oldenzaal naar het kantoorpand van Roord Assurantie in het centrum van Oldenzaal aan Oostwal 1 te verhuizen. Daarmee worden ook de openingstijden van de Univé winkel in Oldenzaal verruimd. Van maandag tot en met vrijdag is de winkel van 9.30 uur tot 17.30 uur geopend en op dinsdagavond tot 20.00 uur. Zo profiteren ook de Univé klanten in de regio Oldenzaal meteen al van de samenwerking.

Lees ook het verhaal van René en Hans Roord!

Lees ook het verhaal van René en Hans Roord!

Lees meer