Dit is de lokale website van Univé Oost Mijn Univé Bel 088 3300 300 Maak een afspraak

Lees meer over

schades afwikkelen

De februaristormen zijn voorbij, wat betekent dit voor jou?

De februaristormen Dudley, Eunice en Franklin hebben hun sporen achtergelaten in Twente, De Achterhoek en Liemers.

De stormen hebben in het hele land ongekend veel schade aangericht. Vooral omgevallen bomen, weggewaaide daken en lekkages zorgen voor schade aan woningen en bedrijfspanden en auto's. Ook worden schades aan zonnepanelen en schuttingen gemeld. Univé Oost heeft de afgelopen dagen veel schademeldingen ontvangen. Daarbij willen we jou zo goed mogelijk helpen.

Allereerst bedanken wij jou voor het begrip voor de lange wachttijden aan de telefoon bij een schademelding. Het doet ons goed opbeurende reacties te delen tijdens onze telefoongesprekken of tijdens de bezoeken van onze schade-experts bij het opnemen van de schades. Weet dat wij de komende periode flink doorwerken om jouw schade zo goed en correct mogelijk af te wikkelen. Echter, door de enorme aantallen schademeldingen is het helaas onvermijdelijk dat een reactie langer dan gebruikelijk op zich laat wachten. Schades behandelen we persoonlijk en dat willen we zo optimaal mogelijk voor alle leden doen. Daarom vragen we via deze weg om geduld.

Om vertraging in de afwikkeling zo veel mogelijk te voorkomen vragen wij je om geen contact met ons op te nemen over de status van jouw schade.

Zelf kan je (beperkende) maatregelen nemen om verdere schade te voorkomen. Onderstaand benoemen wij onder welke voorwaarden je direct tot herstel kan overgaan of wanneer aanvullende informatie nodig is. Verder vind je ook informatie over het eigen risico en het uitvoeren van een noodreparatie.

Schade situaties

Situatie 1

Schade aan de eigen woning of schuur met een schadebedrag tot maximaal €1.500,- of schade aan de schutting met een schadebedrag tot maximaal €750,-

Je kan direct overgaan tot herstelWij hebben nog wel aanvullende gegevens en informatie van je nodig. Hieronder lees je welke informatie wij van je nodig hebben:

Bij herstel door een bedrijf stuur je ons:

  1. De rekening van het bedrijf dat de schade heeft gerepareerd;

  2. Foto’s van de schade.

Bij herstel door jouzelf stuur je ons:

  1. De nota’s van de materialen die je voor de reparatie heeft aangeschaft;

  2. Een opgave van de gewerkte uren.

  3. Foto’s van de schade.

 

Situatie 2

Schade aan de eigen woning of schuur met een schadebedrag meer dan €1.500,- of schade aan de schutting met een schadebedrag meer dan €750,-

Je kan niet direct overgaan tot herstel van de schade, omdat wij het schadebedrag eerst willen laten bepalen door een hersteller, expert of schadebehandelaar. Als een bedrijf al begonnen is om de schade te repareren neem dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Hieronder lees je welke informatie wij van je nodig hebben:

Bij herstel door een bedrijf stuur je ons:

  1. Een gespecificeerde prijsopgave van de reparatie-/herstelkosten;

  2. Foto’s van de schade.

Bij herstel door jouzelf stuurt je ons:

  1. Een opgave van de materiaalkosten;

  2. Een opgave van de verwachte uren arbeid;

  3. Foto’s van de schade.

Overige informatie

Noodreparatie, wat is het en hoe moet ik handelen?
Een noodreparatie is een reparatie die niet kan wachten. Bijvoorbeeld omdat een raam of deur kapot is of als er een gat in het dak zit. Een noodreparatie zorgt dat de schade niet groter wordt. Noodreparaties kan je direct (laten) uitvoeren. Wij hebben hiervoor dezelfde gegevens nodig als bij situatie 1.

Houd rekening met jouw eigen risico
Een eigen risico is een vast bedrag dat je zelf betaalt bij schade. Het eigen risico voor stormschade is standaard €250,-. Bij schade door storm tijdens een verbouwing geldt er een extra eigen risico van €250,- per gebeurtenis. Als de schutting gezamenlijk gebruikt wordt met jouw buren zal het standaard eigen risico gehalveerd worden.

Univé Schadehersteller wegens drukte niet beschikbaar
Wegens de enorme drukte zijn er op dit moment geen Univé Schadeherstellers beschikbaar, wij vragen je om zelf op zoek te gaan naar een schadeherstelbedrijf. 

 

Aanleveren informatie en aanvullende gegevens

Je kan de aanvullende informatie naar ons mailen via onderstaande button. Heb je al een schadenummer van ons gekregen? Vermeld deze dan in jouw e-mail. Graag bijlagen als Word-, Excel-, PDF- of JPG-bestand toevoegen. De maximale grootte is 15MB per e-mail, pas daarom de grootte van de foto’s aan of verdeel deze over maximaal twee e-mails. Overige bestanden, zoals filmpjes en linkjes, komen niet aan en vertragen de afhandeling van jouw schade. 

Aanleveren informatie