Dit is de lokale website van Univé Oost Mijn Univé Bel 088 3300 300 Maak een afspraak

Univé creëert mooi podium voor G-sporters

40 Special Olympics sporters maken indrukwekkende entree in de Grolsch Veste

Enschede, zondag 20 februari 2022

Met gespannen koppies staan ze te trappelen van ongeduld om hun entree te maken op het heilige gras van de Grolsch Veste voorafgaand aan de Overijssels derby FC Twente – Go Ahead Eagels. De opkomst met Special Olympics vlaggen en een groot spandoek is weggelegd voor 40 Special Olympics sporters uit Twente. Zij zijn in volle voorbereiding voor hun Special Olympics Nationale Spelen Twente, die van 10 tot en met 12 juni gaat plaatsvinden in heel Twente. Geen toevallige samenkomst, want Univé, sponsor van FC Twente en hoofdsponsor van de Nationale Spelen wist deze twee topsportwerelden samen te brengen.

‘Ik vind dit zó gaaf!’

Voor Sanne Droste komt een droom uit. De Noord-Hollandse die in 2020 in Hengelo is komen wonen was altijd al fan van FC Twente: ‘en dat ik nu op het veld mag staan, vind ik zó gaaf.’

Sporten is gezond voor iedereen. Met of zonder handicap! Daarom is Univé supporter van sport en nu ook supporter van de Special Olympics Nationale Spelen Twente 2022.

Trots

“Onze focus op sporten en bewegen past perfect bij een partnerschap met Special Olympics Nationale Spelen”, vertelt Jan Thale Haandrikman, bestuurder bij Univé Oost. “Bij Univé vinden we vitaliteit, en daarmee sport en bewegen belangrijk voor ons allemaal. Jong, oud, met en zonder handicap. Als Supporter van Sport willen we iedereen de kans geven om te kunnen sporten en bewegen. Dat is voor mensen met een handicap namelijk minder vanzelfsprekend. Daarom zijn we ook 1% FairShare-partner van Fonds Gehandicaptensport.” legt de bestuurder uit. "Daarmee ondersteunen we diverse projecten waarbij we sporten en bewegen voor mensen met een handicap mogelijk maken. Dat we als coöperatie de gehandicaptensport, en nu de Special Olympics Nationale Spelen kunnen ondersteunen maakt ons trots”

Univé supporter van sport is nu ook supporter van de Special Olympics Nationale Spelen 2022!

Zie ze stralen!

Ook projectdirecteur van de Nationale Spelen Maaike Heethaar is trots op dit mooie een-tweetje met Univé supporter van sport. ‘Dankzij Univé kunnen we een indrukwekkend podium en applaus bieden voor onze G-sporters. Zie ze stralen! De energie die ze weer teruggeven aan ons allen maakt de wereld zoveel mooier en bewijst hun waardevolle talent.’