Dit is de lokale website van Univé Oost Mijn Univé Bel 088 3300 300 Maak een afspraak

Spot on!

Ben jij goed zichtbaar in het verkeer?

Fietslampjes voor de donkere maanden

De herfst is begonnen! Het wordt vroeger donker en het weer verslechtert. Wij dragen graag bij aan de verkeersveiligheid in de regio. Goede fietsverlichting mag hierbij niet ontbreken. Tijdens de Week van de Veiligheid hebben wij in samenwerking met Ontmoetingsclusters Enschede aandacht gevraagd voor goede fietsverlichting. Van 5 tot en met 11 oktober zijn er fietslampjes uitgedeeld op de advieskantoren en ontmoetingsparken in Enschede. Samen maken we de regio een stukje veiliger. 

Groot succes

Tijdens de Week van de Veiligheid is er aandacht besteed aan verkeersveiligheid. Dankzij de fietslampjes is iedereen goed zichtbaar. Er zijn de hele week fietslampjes uitgedeeld in Enschede. De (jeugd)leden van de sportverenigingen kunnen nu veiliger fietsen!

Ontmoetingsclusters Enschede

Univé en Ontmoetingsclusters Enschede vormen samen één team als het gaat om het belang van de inwoners van Enschede. Samen willen Univé en Ontmoetingsclusters Enschede problemen in de samenleving oplossen en iedereen de zekerheid bieden dat er hulp is. Door samen fietslampjes uit te delen voor de donkere dagen, werd de samenwerking extra goed zichtbaar. Verschillende vrijwilligers stonden klaar om de fietslampjes uit te delen op de ontmoetingsplekken. De vrijwilligers kregen direct enthousiaste reacties van de leden van een voetbalvereniging. Een meisje: "Ik vind het wel leuk. Ik heb wel een lamp op mijn fiets, maar die doet het niet." Dankzij de fietslampjes kan zij weer veilig de weg op!

Tegader

De fietslampjesactie is onderdeel van de actiemaand Tegader. Het Platform Onderlinge Verzekeraars (POV) organiseert deze actie elk jaar. Tegader is een oudhollands woord voor samen. Tijdens de actiemaand Tegader worden lokale maatschappelijke activiteiten uitgevoerd door de deelnemende verzekeraars. Univé doet uiteraard graag mee aan dit maatschappelijke event.