Dit is de lokale website van Univé Oost Mijn Univé Bel 088 3300 300 Maak een afspraak

Een Stoel

Voor Jou!

Univé en FC Twente trakteren fans op bezoek aan voetbalwedstrijd

Coöperatie en voetbalclub zorgen met Een Stoel Voor Jou voor 'niet vanzelfsprekende" topsportbeleving

Bijna 30.000 toeschouwers waren vrijdag 6 januari aanwezig in de Grolsch Veste om de wedstrijd FC Twente – FC Emmen te bekijken. Waaronder ruim tientallen fans voor wie sportbeleving om verschillende redenen geen vanzelfsprekendheid is. In het kader van het Univé-initiatief Een Stoel voor Jou waren de toeschouwers uitgenodigd door de coöperatie en de voetbalclub om een onvergetelijk bezoek aan een betaald-voetbalwedstrijd te beleven. Samen zagen ze de thuisploeg met 2-0 winnen van de Emmenaren.

Gerard Kok, voorzitter van de Raad van Bestuur van Univé Oost kijkt tevreden terug op een geslaagde avond in Enschede. “Iedereen verdient het om te kunnen genieten van sport en beweging, ongeacht de situatie thuis. Toch is dat voor veel mensen helaas niet mogelijk. Bijvoorbeeld vanwege de financiële of gezondheidssituatie van het gezin. Daarom zijn we blij dat we deze FC Twente fans een prachtige voetbalwedstrijd op topniveau hebben kunnen laten ervaren. Dat onze leden én FC Twente supporters volop gehoor gaven aan de oproep om te delen wie zij deze dag het meest gunnen, laat bovendien de kracht van de coöperatie en de betrokkenheid van de fans zien.”

Een Stoel Voor Jou

Met het initiatief Een Stoel Voor Jou van coöperatie Univé en FC Twente wordt een bezoek aan een topsportwedstrijd alsnog mogelijk gemaakt voor een doelgroep voor wie dat om verschillende redenen niet vanzelfsprekend is. Als Supporter van Sport wil Univé sportbeleving en -deelname voor iedereen toegankelijk maken om zo op lokaal, regionaal en landelijk niveau beweging en vitaliteit te stimuleren. Om gezond te blijven, je goed te voelen en mensen te leren kennen is bewegen belangrijk voor ons allemaal. Het draagt bij een gezond en plezierig leven. Voor jong en oud, met of zonder beperking.