Dit is de lokale website van Univé Oost Mijn Univé Bel 088 3300 300 Maak een afspraak

Univé helpt!

Ben jij veilig in het verkeer?

Ben jij veilig in het verkeer?

Of sta je bekend als wegmisbruiker?

Op vrijdag 20 september 2019 heeft Univé de landelijke actiedag Univé Helpt georganiseerd. Met dit jaar als hoofdthema verkeersveiligheid. Met het initiatief wil de coöperatie het bewustzijn van mensen over verkeersrisico’s vergroten. Met speciale aandacht voor apparatuurgebruik in het verkeer, veilig gebruik van de e-bike en het belang van het up-to-date houden van je verkeerskennis wil Univé zo op lokaal en regionaal niveau bijdragen aan meer verkeersveiligheid. Univé maakt zich, samen met de provincie Drenthe, hard voor 0 verkeersslachtoffers. 

Virtual Reality

Het laten ervaren van de risico’s en gevaren in het verkeer doet Univé op een toegankelijke, veilige en gemakkelijke manier. We doen dit met de inzet van Virtual Reality (VR) techniek​. Bij ieder subthema is een VR-film ontwikkeld. Hierdoor kunnen mensen op een levensechte manier ervaren wat de gevolgen zijn bij een verkeerde beslissing of het niet opletten in het verkeer. Het doel is om deze gevolgen in de toekomst te voorkomen en te beperken.

De inzet van advieskantoren

Tijdens Univé Helpt werden de advieskantoren in Enschede, Doetinchem, Groenlo en Markelo ingezet. De organisatie heeft leergierige verkeersdeelnemers mogen verwelkomen op deze locaties. Deelnemers hebben onveilige verkeerssituaties levensecht ervaren met een virtual reality-video. Ze konden een skippybalparcour afleggen terwijl ze aan het appen waren en hun verkeerskennis testen aan de hand van een verkeersquiz. Tot slot konden e-bikegebruikers terecht met vragen over de e-bike verzekering! Kortom, een geslaagde dag!
 

Samen met Ontmoetingsclusters Enschede

Ook heeft Univé Oost, in samenwerking met Ontmoetingsclusters Enschede, diverse locaties in Enschede bezocht om de verkeersthema’s met diverse activiteiten onder de aandacht te brengen. Univé was op vrijdag 20 september 2019 met haar team te vinden op voortgezet onderwijsinstellingen, ontmoetingsplekken voor ouderen, basisscholen en winkelcentra. De dag werd op een passende wijze afgesloten tijdens de opening van Ontmoetingspark Enschede Zuid, de thuishaven van voetbalvereniging Victoria ’28. Alle inwoners uit de wijk, het team van Ontmoetingspark Enschede Zuid en de medewerkers van Univé kwamenn aan het eind van deze dag samen.

Univé Oost en Ontmoetingsclusters Enschede zijn een samenwerking aangegaan op basis van het bieden van een zekere en veilige leefomgeving voor mensen. Beide coöperaties vormen samen één team als het gaat om het belang van de inwoners in Enschede.