Dit is de lokale website van Univé Oost Mijn Univé Bel 088 3300 300 Maak een afspraak

Univé Oost Fonds 2021

Univé Oost Fonds doneert €50.000 aan lokale projecten in Twente, Achterhoek en De Liemers

‘Noaberschap is in het oosten van het land een begrip’


Univé Oost gaat negen maatschappelijke initiatieven in de regio’s Twente, Achterhoek en De Liemers steunen. Jaarlijks maakt het Univé Oost Fonds een bedrag beschikbaar voor de ondersteuning van lokale projecten die bijdragen aan een prettige en veilige leefomgeving en daarmee volgens Univé een maatschappelijk waardevolle investering betekenen. Uit ruim 150 aanvragen die het fonds ontving, koos een vijfkoppige jury namens de ledenraad van Univé Oost negen winnaars die in 2022 een financieel steuntje in de rug krijgen van Univé.

‘Omkijken naar elkaar’

In totaal stelde Univé Oost Fonds €50.000 samen om de gekozen projecten met financiering te helpen. ‘Noaberschap is in het oosten van het land een begrip en volgens hetzelfde principe van elkaar helpen en naar elkaar omkijken is Univé ooit opgericht,’ legt Bé Reinders, algemeen directeur van Univé Oost uit. ‘Wij zijn een regionaal betrokken coöperatie en willen dat ook blijven. Om die reden zet het Univé Oost Fonds zich in om op maatschappelijk niveau bij te dragen aan een plezierige leefomgeving voor onze leden in Twente, Achterhoek en De Liemers.’

Projecten Achterhoek en De Liemers

Een van de initiatieven die komend jaar op een bijdrage kan rekenen is Stichting Kinderboerderij Rosorum in Zevenaar, dat zich met de ontmoetingsplaats die de boerderij is ten doel stelt om de zorgzaamheid van kinderen voor dieren, natuur en de samenleving te helpen bevorderen. Met als doel een soepele en kwalitatieve hulpverlening te kunnen bieden in de Achterhoek, ontving ook Stichting Socorro Hulpverleningsteam Achterhoek in Winterswijk een cheque van het Univé Oost Fonds. Ook was de jury van het fonds het erover eens de lokale leefbaarheidsinitiatieven van Varssevelds Belang in Varsseveld te ondersteunen en mochten ook Basisschool de Rank in Lochem en Stichting De Vrienden van Reurle in Ruurlo zich dit jaar onder de winnaars verheugen.

Projecten Twente

In Twente viel de keuze van de jury op onder meer Stichting de Bijenhoek, wier 3500 m2 buurttuin aan de rand van het Enschedese Helmerhoek niet alleen vrijwilligers inspireert tot gezamenlijk onderhoud maar ook voor sociale verbinding zorgt als populaire ontmoetingsplaats voor wijkbewoners. In Enschede nam ook de lokale voetbalclub CVV Sparta een cheque in ontvangst van Univé Oost Fonds, dat ten slotte ook de Kameleon Groep Scouting in Vasse en omstreken en de Stichting Cultuur Podium Bornse Synagoge in Borne besloot een bijdrage toe te kennen.

Alle winnaars van het Univé Oost Fonds 2021