Dit is de lokale website van Univé Oost Mijn Univé Bel 088 3300 300 Maak een afspraak

Winnaars

Univé Oost Fonds 2022

Univé Oost Fonds steunt lokale en regionale projecten in Twente, Achterhoek en De Liemers met donatie

‘Aanvragen laten zien hoe groot gemeenschapszin in het oosten is’

Univé Oost gaat zeven maatschappelijke initiatieven in Twente, Achterhoek en De Liemers financieren. Jaarlijks stelt het Univé Oost Fonds een bedrag beschikbaar voor de ondersteuning van lokale projecten in deze regio’s, die bijdragen aan een prettige en veilige leefomgeving en daarmee volgens Univé een maatschappelijk waardevolle investering betekenen. En ook dit jaar maakte het fonds een bedrag vrij voor projectondersteuning. Namens de ledenraad van Univé Oost koos een jury zeven winnaars die volgend jaar met het bedrag aan de slag kunnen om hun project te realiseren.

Kracht van lokaal

‘Univé is een regionaal betrokken coöperatie, die gelooft in de kracht van lokaal. Met van oudsher veel leden in het oosten. Als ledenorganisatie staat het belang van onze leden voorop en daarmee ook de kwaliteit van hun leefomgeving en de sociale binding daarbinnen. Daar willen we graag aan bijdragen,’ legt Gerard Kok, voorzitter van de Raad van Bestuur van Univé Oost, uit. ‘Onze jaarlijkse bijdrage aan lokale initiatieven vanuit het Univé Oost fonds is een van de manieren waarop we dit doen binnen het werkgebied van Univé Oost, dat de regio’s Twente, Achterhoek en De Liemers omvat.’

Projecten Achterhoek en De Liemers

Eén van projecten die op financiële steun mag rekenen is Stichting Sportpark Doesburg, dat met de bijdrage het sportaanbod van haar multifunctionele accommodatie uitbreidt. Naast een pannakooi voor de jongste jeugd, een beweegtuin voor ouderen en het voetbalveld zal vanaf 2023 ook een betonnen tafeltennistafel het terrein verrijken. Even verderop is door de gift van Univé bij de afdeling van de EHBO-vereniging in Didam budgetruimte ontstaan om een nieuwe AED-aan te schaffen, waarmee de leden adequaat kunnen optreden in gevallen van hartfalen. Scouting Roothaangroep Doetinchem zet de toegekende gelden intussen in voor de aanschaf van nieuw kampeermateriaal. Na een verwoestende brand in haar thuishonk in 2016 wist de vereniging veel verloren spullen weer te vervangen de afgelopen jaren. Een grote groepstent die echter nog ontbrak, behoort met de donatie van Univé Oost vanaf volgend jaar ook weer bij het scoutingsavontuur.

Projecten Twente

Ook Twentse scouts kunnen rekenen op steun van Univé Oost. Met de uitgereikte cheque gaat Scouting Stoevelaarsgroep Goor aan de slag met de bouw van een overkapte rustplaats langs de toeristische route die door haar verenigingsterrein loopt. Hiermee biedt de vereniging de vele fietsers, wandelaars en andere natuurliefhebbers die de route gebruiken een droge gelegenheid om hun tocht te onderbreken voor een pauze tijdens een zomerbui. De Bokkesprong in Enschede, een dagopvang van De Twentse Zorgcentra voor mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking, zet de bijdrage van Univé Oost in om met natuurlijke materialen een Dierontmoetingsplek (DOP) te realiseren op het terrein van de instellingsboerderij. Het bestuur van de Stichting Kinderboerderij Enschede-Noord ten slotte, wendt de gift aan om enkele verouderde speelobjecten op haar terrein te vervangen.

Stichting WensAmbulance Oost-Nederland

Buiten ondersteuning van de zes lokale projecten overhandigde het Univé Oost Fonds ook een cheque aan Stichting WensAmbulance Oost-Nederland. De non-profitorganisatie is regionaal actief in Overijssel en de Achterhoek en helpt met het bieden van liggend vervoer om wensen van (pre)terminale en ernstig zieke personen mogelijk te maken. De schenking maakt de aanschaf van een elektrische brancard mede mogelijk, die de wensvragers en –uitvoerders meer comfort en gemak moet geven tijdens de onvergetelijke dagen die de stichting organiseert.

‘Gemeenschapszin en betrokkenheid groot in het oosten’

‘Het Univé Oost Fonds ontvangt jaarlijks tientallen aanvragen van lokaal betrokken mensen en verenigingen die samen iets waardevols willen neerzetten voor hun naasten of hun leden. Dat geeft krachtig weer hoe groot de gemeenschapszin in het oosten van het land is en tot welke prachtideeën dit leidt,’ concludeert Kok. De bestuurder hoopt dan ook dat lokale aanpakkers en initiatiefnemers voor hulp bij hun project de weg naar het Univé Oost Fonds blijven vinden komend jaar. ‘Ik ben blij en trots te zien dat we met onze donaties elk jaar weer mooie initiatieven mogelijk helpen maken die lokaal grote meerwaarde hebben. En ook in de toekomst willen wij onze leden hiermee een steuntje in de rug blijven geven.’

Bekijk de video!

Alle winnaars komen voorbij in onderstaande video. Kijk je mee?