Dit is de lokale website van Univé Oost Mijn Univé Bel 088 3300 300 Maak een afspraak

Leefbaarheid

in de buurt

Meld hier je initiatief aan!

Voordebuurt Fonds en Samen voor de buurt, doe jij mee?

Heb jij een lokaal project waarmee je jouw buurt een stukje mooier maakt? En waarvoor je een bijdrage goed zou kunnen gebruiken? Lees dan snel verder en kijk of je een aanvraag kunt doen!

Voordebuurt Fonds

Met het VoordeBuurt Fonds helpen we de buurt sociaal vitaal te houden. Een dorp of buurt waarin iedereen fijn woont, zich thuis voelt en waar mensen naar elkaar omkijken. In veel dorpen en kleine steden neemt het aantal sociale voorzieningen af. En ook de overheid trekt zich terug. Buurtbewoners gaan daarom steeds vaker zelf initiatieven opzetten om de buurt levendig te houden. Met het Voordebuurt Fonds helpen we deze mensen graag met geld en een inzamelingsplatform. 

Samen voor de buurt

RegioBank wil de leefbaarheid in de buurt verbeteren. Via het nieuwe programma Samen voor de buurt brengt RegioBank Zelfstandig Adviseurs en maatschappelijke lokale initiatieven samen. Zo kunnen we samen werken aan het verbeteren van de buurt! Initiatiefnemers voeren campagne om het initiatief te kunnen realiseren. En wij kunt ze daarbij ondersteunen. Door een succesvolle campagne kan het initiatief gerealiseerd worden en draag je bij aan de leefbaarheid in jouw buurt.

Allerlei lokale maatschappelijke initiatieven zijn welkom! Kan de buurt of het schoolplein meer groen gebruiken? Wekelijkse kookmiddag met jongeren en ouderen? Of heeft het buurthuis een opknapbeurt nodig? Al deze initiatieven zijn welkom!

 

Heb jij een initiatief waar wij bij kunnen helpen?

Klik op onderstaande button en meld je aan!

Meld hier je inititatief aan 

Klik hier voor extra informatie over het aanvragen van een bijdragen uit het Voordebuurt Fonds en Samen voor de buurt. 

Voordebuurt Fonds Samen voor de buurt

Univé Oost Ootmarsum & De Lutte

“Univé Oost staat bekend om de lokale betrokkenheid. Net als Regiobank: de bank dichtbij. Ook met hulp en advies zorgen wij voor leven in de buurt. Als Zelfstandig Adviseur van RegioBank maken wij ons hard voor een leefbare buurt en zetten we graag een stapje extra. Wat speelt er echt in de buurt en hoe zouden we kunnen helpen? Daarom doen wij graag een oproep: heeft iemand een initiatief dat zich richt op het structureel vergroten van lokale verbinding in de buurt? Neem dan contact met ons op. Dan onderzoeken we samen de mogelijkheden voor een aanvraag bij het VoordeBuurt Fonds.”

Over RegioBank

Met zo’n 500 vestigingen in dorpen en kleine steden is RegioBank de bank in de buurt. Een bank waar mensen geholpen worden door een lokale Zelfstandig Adviseur die ze kent en weet wat er speelt in hun omgeving. RegioBank kiest bewust voor de regio. Zij vindt dat lokale gemeenschappen waardevol zijn voor Nederland. En dat lokale basisvoorzieningen zoals een school, supermarkt en een bank moeten blijven bestaan. Daarom zorgt RegioBank ervoor dat iedereen zijn geldzaken in de buurt kan regelen. En maakt de bank zich sterk voor de leefbaarheid van dorpen. RegioBank is onderdeel van de Volksbank, samen met SNS, ASN Bank en BLG Wonen. Voor meer informatie: www.regiobank.nl.