Dit is de lokale website van Univé Oost Mijn Univé Bel 088 3300 300 Maak een afspraak

Univé Oost Fonds

Winnaars 2019

Winnaars

Het Univé Oost Fonds ondersteunt sinds 2011 projecten en goede doelen met een maatschappelijke uitstraling. Er is in 2019 maar liefst €50.000,- beschikbaar gesteld voor lokale projecten en goede doelen die in 2020 plaatsvinden. Tijdens het Univé Oost FamilieFestival zijn de winnaars bekend gemaakt! Benieuwd wie de winnaars zijn en waar het geld aan besteed wordt? Lees snel verder!

De Lichtenvoorde

€7.000,-

Zangkoor “zo gek nog niet” is een koor dat bestaat uit mensen met een verstandelijke beperking. Zij staan onder begeleiding van vrijwilligers en treden regelmatig op! Het geld wordt besteed aan uniforme kleding en een makkelijk te vervoeren geluidsset.

Zwembad Meekenesch

€9.999,-

Zwembad de Meekenesch besteedt het geld aan het project ‘Van A naar Zwembad’. Bewegen in het water is gezond, zeker voor ouderen! Helaas is het vervoer vaak een probleem. Daarom schaft Zwembad de Meekenesch een elektrische wagen aan om oudere bezoekers gratis te vervoeren van en naar het zwembad.  Zo krijgen ook deze mensen hun wekelijkse beweging en gezelligheid!

De Zonnebloem Oldenzaal

€7.000,-

De Zonnebloem in Oldenzaal schaft een elektrische duo fiets aan van het gewonnen bedrag! Vrijwilligers kunnen op deze manier oudere, ziekelijke en eenzame mensen een gezellige rit bezorgen.

De Voedselbank

€9.907,-

De Voedselbank Oost-Achterhoek deelt wekelijks zo’n 380 voedselpakketten uit aan gezinnen die ver onder het bestaansminimum moeten leven. Een voedselpakket bestaat uit houdbare, ingevroren en gekoelde producten. Een van de eisen die gesteld worden voor de voedselveiligheid is het separaat verpakken van de hierboven genoemde producten. En daarvoor is extra koelcapaciteit nodig! De voedselbank besteedt het gewonnen bedrag aan een koelaanhanger om op deze manier extra koelcapaciteit te creëren voor het vervoeren van gekoelde producten naar de diverse uitgiftepunten.

Kinderboerderij Engbergen

€7.750,-

De Kinderboerderij Engbergen is een uniek verblijf voor verschillende soorten dieren die dagelijks verzorgt worden door een grote groep vrijwilligers! Bezoekers uit de hele regio brengen regelmatig een bezoek aan deze leuke beestenboel. De gewonnen cheque wordt door de vrijwilligers van de kinderboerderij besteedt aan het opknappen van de boerderij.

EHBO Losser

€5.800,-

De EHBO Vereniging Losser wil het lesprogramma graag naar een hoger niveau tillen! Aanpassingen die daarvoor nodig zijn is het aanschaffen van een digibord en het vernieuwen van een AED. Beide voorzieningen kan de vereniging aanschaffen van het gewonnen bedrag van het Univé Oost Fonds!
Het digibord zorgt voor een betere interactie tussen de EHBO-/AED-instructeurs en de curist/EHBO-er/AED-er. Daarnaast kan de vereniging ook starten met het geven van Kinder EHBO! Een digibord is hiervoor essentieel.

Film Univé Oost Fonds

Tijdens het Univé Oost FamilieFestival zijn de winnaars van het Univé Oost Fonds bekend gemaakt door middel van een video. Ben je benieuwd naar deze video? Bekijk hem hier!