Dit is de lokale website van Univé Oost Mijn Univé Bel 088 3300 300 Maak een afspraak

Coulanceregeling voor reizigers

Coronavirus

Unieke, eenmalige coulanceregeling voor reizigers

Veel reizigers hebben hun vakantie moeten annuleren vanwege corona. U ook? Zonder compensatie van de reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij? Als u een annuleringsverzekering heeft bij Univé hebben we mogelijk goed nieuws. Normaal gesproken is het annuleren van een reis vanwege een pandemie, zoals de wereldwijde corona-uitbraak, niet verzekerd. Maar als coöperatie willen we, juist in deze bijzondere tijd, u graag steunen. Univé komt gedupeerde leden met een geldige annuleringsverzekering financieel tegemoet in de vorm van een coulanceregeling.
 

Financiële tegemoetkoming

Leden met een annuleringsverzekering bij Univé die vóór 13 maart 2020 een vakantie hebben geboekt maar vanwege corona niet konden afreizen naar hun bestemming, kunnen rekenen op een financiële tegemoetkoming. Als voorwaarde geldt dat zij niet op enige andere wijze (een voucher, een vergoeding, omboekregeling of geld terug) zijn gecompenseerd voor het mislopen van (een deel) van hun vakantie. De regeling geldt daarnaast voor leden die dit jaar bijvoorbeeld hun meivakantie moesten annuleren en eerder te horen kregen dat de dekking van hun annuleringsverzekering niet in uitkering kan voorzien. Ten slotte kunnen ook gedupeerde verzekerden die komende zomer – tot 1 oktober 2020 – door corona mogelijk hun vakantie in duigen zien vallen, rekenen op een tegemoetkoming uit de speciale Univé ‘solidariteitspot’ die we hiervoor hebben ingesteld, aldus Etienne de Cooker, directeur Univé Schade. De eenmalige tegemoetkoming geldt alleen bij een annulering in de periode 13 maart – 1 oktober vanwege code oranje of rood op de vakantiebestemming, of omdat de reis hierom eerder moest worden afgebroken.
 

Coulanceregeling aanvragen

De meer dan 160.000 leden met een annuleringsverzekering bij Univé krijgen deze of komende week bericht dat de coöperatie voor compensatie van gedupeerde reizigers een totaalbedrag heeft gereserveerd voor alle aanvragen samen. 

Voldoet u aan de voorwaarden en wilt u de coulanceregeling alvast aanvragen? Klik dan hier!

Bekijk ook het volledige persbericht voor meer informatie!