Dit is de lokale website van Univé Oost Mijn Univé Bel 088 3300 300 Maak een afspraak

Hoe blijf je gemotiveerd om te sporten

Onze tips

5 tips om gemotiveerd te blijven om te sporten

Het is gelukt, je bent begonnen met sporten! Zodra je de eerste keer bent geweest is de drempel om nog een keer te gaan al een stuk kleiner. Toch is een smoesje zo gemaakt: een strakke agenda, lange dag op het werk of weinig energie. We kennen ze allemaal wel. Zin of geen zin, als je fit wilt worden of blijven moet je toch echt in beweging komen. In dit artikel geven we je 5 tips om je motivatie weer terug te vinden. 

 1. Trek je sportoutfit aan

Een van de beste tips is: gewoon doen! Trek je sportoutfit aan en ga. Zodra je je sportkleding aan hebt is de kans dat je weer terug op de bank ploft een heel stuk kleiner. 

2. Stel jezelf realistische doelen

Het is logisch dat wanneer je begint met sporten je niet meteen binnen een week afgetraind en fit bent. Stel daarom een realistisch doel die ook daadwerkelijk haalbaar is. Begin je bijvoorbeeld met hardlopen? Stel jezelf dan niet direct als doel om de week erop een halve marathon te gaan lopen. Maar begin eerst met het trainen voor de 5 kilometer. Zodra de eerste winst behaald is, voel je je gelijk al een stuk gemotiveerder! 

3. Hou je resultaten bij

Naast het stellen van concrete doelen is het ook belangrijk om je resultaten bij te houden. En schrijf deze ook op. Je kan ze bijvoorbeeld bijhouden in de notities van je telefoon. Het bijhouden van je progressie zorgt voor meer motivatie. 

4. Maak er geen moeten van

Zorg ervoor dat je geen strak schema voor jezelf hanteert. Bijvoorbeeld: ik "moet" sporten op dinsdag en vrijdag. Ga je dan een keer niet? Dan kan dit leiden tot een domino effect. Plan per week je sportmomenten in en hou hierbij rekening met andere verplichtingen.

5. Beloon jezelf

Uit onderzoek is gebleken dat wanneer je wordt beloond je beter je best doet. Plan daarom voor jezelf een beloning in op het moment dat je bepaalde doelen hebt behaald. Bij voorkeur een beloning die je helpt je volgende doel nog eenvoudiger en sneller te behalen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: een nieuwe sportset, nieuwe koptelefoon of nieuwe sportschoenen.

Zorg goed voor jezelf

Zodra je fanatiek begint met sporten wordt de kans op ongewenste blessures ook groter. Voor sportblessures moet je in veel gevallen zelf de rekening betalen. Wil je niet voor hoge kosten komen te staan? Kijk dan eens goed naar je zorgverzekering, een aanvullend pakket biedt vaak oplossing.

Welke zorgverzekering past het beste bij jou?

Het kiezen van een goede zorgverzekering is best lastig. Vaak moet je aan het eind van het jaar al inschatten wat voor zorg je in het komende jaar verwacht. Daarom helpen wij je met een ZorgCheck. Dit kan zowel online als fysiek in één van onze winkels. Je ontdekt binnen 3 minuten welke zorgverzekering het beste bij je past.

Maak een afspraak Bereken je premie