Dit is de lokale website van Univé Oost Mijn Univé Bel 088 3300 300 Maak een afspraak

Een ongeluk zit in een

klein hoekje

AOV van Univé
Door Stefan de Vries, AOV-verzekerde bij Univé Oost & Petra Scharenborg, Adviseur Inkomen & Verzuim bij Univé Oost

 

"Veel mensen denken: ik ben nog jong, dat gebeurt mij niet."

Het zal je maar gebeuren: tijdens een ritje op de mountainbike kom je ongelukkig ten val en vervolgens raak je deels arbeidsongeschikt. Begin dit jaar overkwam het Stefan de Vries, die al dertig jaar iedere zondagochtend op de mountainbikepaden in de omgeving van Haaksbergen te vinden is. Door twee botbreuken en twee afgescheurde pezen in zijn pols moest hij zijn werk als zelfstandig interieurbouwer per direct staken. Een operatie en een lang herstel volgde. En dat terwijl het een gekkenhuis was in de keukenbranche. Univé Oost sprak met hem omdat hij zijn AOV bij ons geregeld heeft. Iets waar hij achteraf heel blij mee is, want een ongeluk zit in een klein hoekje volgens hem. Niet alleen zakelijk, maar dus ook privé. 

“Veel mensen denken: ik ben nog jong, dat gebeurt mij niet. Maar als je op je 30e arbeidsongeschikt raakt, dan duurt het nog 37 jaar voordat je AOW krijgt."

Petra Scharenborg, Adviseur Inkomen & Verzuim

AOV geeft zekerheid

Petra Scharenborg, Adviseur Inkomen & Verzuim: “Veel mensen denken: ik ben nog jong, dat gebeurt mij niet. Maar als je bijvoorbeeld op je 30e arbeidsongeschikt raakt, dan duurt het nog minimaal 37 jaar voordat je AOW krijgt. Dat is een zeer lange periode zonder inkomen, overbrug dat maar eens. Juist als je net gestart bent als ZZP’er heb je vaak weinig opgebouwd. Het geld zit in een bedrijfsauto, gereedschap of kantoorartikelen en de buffer is dan beperkt. Als je ziek wordt of je kunt door een ongeval je werk niet meer doen, dan wordt het leven er niet leuker op. Naast dat je fysiek en mentaal gevolgen ondervindt kan het je ook in financiële problemen brengen.

De kans is namelijk klein dat je in aanmerking komt voor een bijstandsuitkering als je een partner hebt met een inkomen of wanneer je een eigen woning hebt. Univé kan voor ieder budget een passende AOV aanbieden. In een persoonlijk gesprek bespreken we samen welke risico’s je kunt beperken en welke kosten je kunt en wilt dragen. Iedere drie jaar kijken we hier opnieuw naar om ervoor te zorgen dat de polis passend blijft. Een bijkomend voordeel is dat een AOV fiscaal aftrekbaar is.”

Samen zoeken naar passende oplossingen

Stefan: “Toen ik lang geleden mijn AOV afsloot, stond ik niet echt stil bij wat er werkelijk allemaal kon gebeuren. Omdat de premie voor mij best hoog was in verband met mijn beroep in de keukenmontage, heb ik mijn eigen risico periode op twee jaar laten zetten. Dat betekent dat Univé mij pas na twee jaar meer dan 25% arbeidsongeschikt te zijn mijn loon uitkeert. Tot die tijd ben ik aangesloten bij een broodfonds.

Na het ongeluk in januari heb ik me wel direct gemeld bij Univé, omdat een arbeidsdeskundige dan je situatie gaat bekijken en je advies geeft. Hier heb ik veel profijt van gehad. Zo heeft Univé direct budget vrijgemaakt om mij te ondersteunen in de aankoop van een elektrische steekwagen die de keukenapparatuur voor mij kan verplaatsen. Omdat ik geen druk meer kan uitoefenen op mijn rechter pols en ook geen zware dingen meer kan tillen, kon ik hierdoor wel mijn werk blijven doen. De financiële bijdrage à € 2.000,- was snel geregeld en inmiddels ben ik weer fulltime aan het werk. Het is fijn als er iemand meedenkt in oplossingen, want niemand wil de rest van zijn leven arbeidsongeschikt thuis blijven zitten.”

Leer onze AOV-adviseurs kennen

Petra Scharenborg

Adviseur Inkomen en Verzuim (Achterhoek)

"Als het gaat om je arbeidsongeschiktheids-risico sta ik als adviseur en sparringpartner voor je klaar. Even te druk? We kunnen ook naar jou toe komen."

Martin Kremer

Adviseur Inkomen en Verzuim (Twente)

"Mijn toegevoegde waarde is dat ik help om samen een bewuste keuze te maken tussen zelf risico’s nemen, beperken en onverantwoorde risico’s verzekeren."