Dit is de lokale website van Univé Oost Mijn Univé Bel 088 3300 300 Maak een afspraak

Waar moet je op letten bij het

kopen van een nieuwe auto?

Je speelt al een tijdje met de gedachte om een andere auto te kopen. Misschien zelfs wel je allereerste. Er zijn verschillende mogelijkheden, maar waar kies je voor? Kies je voor de zekerheid van een gloednieuwe auto of ga je voor een voordelige tweedehands auto? Wij zetten graag de opties voor je op een rijtje. Is je keuze gevallen op een tweedehands auto? Dan geven we je graag een aantal tips waar je op moet letten tijdens de aanschaf.

De zekerheid van een gloednieuwe auto

Het aanschaffen van een nieuwe auto zorgt voor zekerheid. Je krijgt namelijk jaren garantie, je hoeft geen groot onderhoud te verwachten en bovendien weet je zeker dat er niemand voor jou eigenaar was van je nieuwe auto.

Maar er is ook een keerzijde. Want op het moment dat je bij de autodealer wegrijdt in je splinternieuwe auto is hij al direct een stuk minder waard. En de jaren daarna blijft die waardedaling zich voortzetten. Ondanks de aantrekkelijke acties van de autodealers waarbij je soms maar de helft vooraf hoeft te betalen en de rest een jaar later blijft het een flinke smak met geld.

Een voordeligere tweedehands auto

Auto’s worden tegenwoordig steeds beter. Een auto van een jaar of drie oud met weinig kilometer voelt vaak nog als nieuw en is voorzien van allerlei moderne snufjes. Bijkomend voordeel is dat een tweedehands auto vaak een veel lagere prijs heeft dan een nieuwe. En ook de autoverzekering is voordeliger ten opzichte van een nieuwe auto.

Is je keuze gevallen voor een tweedehandsauto? Let dan wel goed op van wie je de auto koopt. Je weet immers niet wat ermee gebeurd is voordat jij erin reed. Wij geven je graag tips om de kans op een miskoop te beperken.

De zoektocht gaat van start…

 1. Koop je auto bij voorkeur via een erkend garagebedrijf
  Dit biedt meer zekerheden, eventuele gebreken zijn makkelijker te verhalen, garages hebben de km-standen geregistreerd en BOVAG aangesloten garages geven garantie en service.
 2. Stel een aantal eisen op waar je auto aan moet voldoen
  Bepaal voor jezelf: wat mag de auto kosten, hoeveel zitplaatsen heb ik nodig, welke brandstof wil ik rijden, welke kleur, hoeveel deuren etc. Check ook altijd de betrouwbaarheid van de auto!

De perfecte auto gevonden…en nu de bezichtiging

 1. Weet waar je op moeten letten 
  Controleer altijd de kilometerstand. Op de website van het RDW kun je het kenteken van de auto checken en belangrijke informatie opvragen. Vraag tijdens de bezichtiging altijd naar het onderhoudsboekje en google vooraf wat vergelijkbare auto’s doen qua prijs.

De proefrit

 1. Check de auto op onvolkomenheden
  Bekijk de auto uitgebreid van binnen en buiten. Voordat je gaat rijden check eerst hoe het zit met zwakke punten. Kijk bijvoorbeeld naar de autobanden, roest of lekkage en vergeet vooral niet even onder de motorkap te kijken! Onthoud neem vooral ook iemand mee, twee mensen zien meer dan één!
 2. Maak een uitgebreide testrit
  Koop nooit een auto zonder een uitvoerige testrit! Let hierbij op de wegligging, de motor, vreemde geluiden en test even uitgebreid de remmen. Kijk ook tijdens de testrit of de verlichting werkt, de ruitenwissers het goed doen en het dashboard alles aangeeft. Wil je helemaal zeker zijn dat je een tweedehands auto koopt zonder verborgen gebreken? Dan kun je er voor kiezen om de auto voor een aankoopkeuring naar een garagebedrijf te brengen!

Ben je over gegaan tot aankoop?

Zorg er dan voor dat je goed verzekerd de weg op gaat! Bijvoorbeeld met een autoverzekering van Univé. Deze sluit je gemakkelijk en snel online af. Zo ga je altijd goed verzekerd de weg op. Je kunt kiezen uit drie varianten: WA, WA+ en All Risk. En heb je een keer schade? Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar als je schade hebt, en ben je altijd zo geholpen via een schadeherstelbedrijf bij jou in de buurt. En onze autoverzekering en schade-afhandeling worden door klanten beide beoordeeld met een dikke 8!

Extra korting op je autoverzekering

Als klant bij Univé kun je extra korting krijgen als je besluit je auto ook bij ons te verzekeren. Wanneer je meerdere schadeverzekeringen bij Univé hebt, krijg je korting op jouw gehele pakket. Pakketkorting noemen we dat. Voor bijna elke verzekering van Univé krijg je 1% korting op de totale premie. Voor de korting hoef je niets te doen. Sluit de autoverzekering af en Univé controleert of je meerdere Univé verzekering hebt. Vervolgens verreken we direct jouw korting! Deze korting kan oplopen tot wel 10%!

Bereken je premie Meer over pakketkorting

Auto verzekeren in het weekend

Koop jij in het weekend een tweedehands auto? Zorg er dan wel voor dat je nieuwe aanwinst verzekerd is voordat je wegrijdt. Zodra je de auto op naam hebt, ben je verplicht om deze minimaal WA te verzekeren. Gelukkig is dit heel eenvoudig en snel online te regelen. Zodra je de bevestiging van de autoverzekeraar met daarin de voorlopige dekking hebt ontvangen, kan je met een gerust hart de weg op.

Wat is een voorlopige dekking autoverzekering?

Met een voorlopige dekking is je auto verzekerd en mag je dus de weg op. Je ontvangt een voorlopige dekking omdat de verzekeraar eerst je aanvraag wil controleren. Is de polis administratief verwerkt? Dan wordt de tijdelijke dekking omgezet  in een definitieve dekking.

Meer weten over onze autoverzekering?

Univé biedt naast onze autoverzekeringen ook aanvullende pakketen. Zo ga je altijd goed verzekerd de weg op. Bereken je premie direct online. Of lees meer informatie over onze autoverzekeringen.

Bereken je premie Lees meer