Dit is de lokale website van Univé Oost Mijn Univé Bel 088 3300 300 Maak een afspraak

Beperk de kans

op inbraak

Zo beperk je de kans op inbraak

Het wordt weer vroeger donker en dat betekent voor inbrekers de ideale tijd van het jaar. Vaak sluipen ze naar binnen via open deuren of ramen of breken ze de voor- of achterdeur open. Natuurlijk is de kans groter dat ze toeslaan op een moment dat je niet thuis bent. Maar weet dat inbrekers altijd hun gang gaan als ze mogelijkheden zien. Of je nu thuis bent of niet. Dagelijks wordt er in Nederland zo’n 175 keer ingebroken. Wist je dat inbrekers zelfs binnen 7 minuten weer weg zijn? We geven je graag een aantal tips om de kans op inbraak te beperken.

Tips voor een veilig thuis

1. Zorg dat alle ramen, deuren en poorten gesloten/op slot zijn als je het huis verlaat. Check ook de eerste verdieping.
2. Zet ladders en containers zo ver mogelijk bij de woning vandaan zodat ze niet direct als klimobject dienen.
3. Plaats automatische buitenverlichting bij je voor- en achterdeur zodat de inbrekers sneller zichtbaar worden.
4. Leg kostbare apparatuur, zoals laptops en iPads, uit het zicht.
5. Kies voor hang- en sluitwerk met het Politiekeurmerk Veilig Wonen.
6. Plaats een alarmsysteem met camera’s rondom je woning.
7. Laat binnen een lampje aan als je weggaat.
8. Verstop geen huissleutels onder een deurmat of in een bloempot.

Samen met de buurt

Veiligheid in de buurt draagt ook bij tot het beperken van de kans op inbraak. Als je buren op vakantie zijn, houd dan een oogje in het zeil. Zie je een verdacht persoon lopen? Bel dan direct met 112 om de politie te waarschuwen. Veel buurten maken ook dankbaar gebruik van Whatsapp Buurtpreventie voor een veilig gevoel in de buurt.

Ingebroken. En nu?

Raak niet in paniek wanneer er toch is ingebroken in jouw huis. Heb je alles goed afgesloten? Dan dekt de woonverzekering meestal alle schade die is ontstaan. Een tip: ga niet direct beginnen met opruimen van de rotzooi die de inbrekers hebben achtergelaten maar bel de politie voor aangifte van inbraak en/of diefstal. Maak foto’s en blijf rustig. Blokkeer wel direct gestolen bankpassen en simkaarten van gestolen telefoons. Breng uiteraard ook je verzekeraar op de hoogte.

Als lid van Univé kun je schade online, telefonisch of persoonlijk bij een Univé-winkel bij jou in de buurt melden. Onze adviseurs helpen je verder!

Jouw veilig thuis van morgen

Hoe voorzichtig je ook bent, er is altijd kans op schade. Daarom zijn er de woonverzekeringen van Univé. Er zijn verschillende mogelijkheden. Je kiest namelijk zelf welke risico's je wilt verzekeren. Onze adviseurs helpen je graag een keuze te maken gericht op jouw persoonlijke situatie. Bovendien adviseren we je graag in het voorkomen en beperken van schade. Zo wordt jouw huis een veilig thuis! 

Maak een afspraak Bereken je premie