Dit is de lokale website van Univé Oost Mijn Univé Bel 088 3300 300 Maak een afspraak

Beperk je kans op schade

In de winter

De winterperiode kan guur zijn. Zeker als het waait en vriest tegelijk. Waterschade, letselschade en autoschade komen in deze tijd van het jaar vaker voor dan je denkt. Wil je de kans op schade bij huis, onderweg of op wintersport beperken? Lees dan onze tips! 

Bij huis

Oorzaken en gevolgen waterschade 

Er zijn maar weinig mensen die zich bewust zijn van de gevolgen van vorst op een waterleiding. In een koude nacht kan het water in de leiding namelijk bevriezen. Water zet in dat geval uit, waardoor jouw leiding kan knappen. Met lekkage en waterschade tot gevolg. Niet alleen schade door bevroren leidingen kan leiden tot lekkages en waterschade, maar ook kan zware sneeuwval of ijsophoping schade aan je dak veroorzaken. Stormt het flink terwijl het vriest? Dan kan dit leiden tot schade aan ramen en deuren.

Waterschade voorkomen 

Wist je dat waterschade die is veroorzaakt door slecht onderhoud, slijtage, eigen schuld of opzet niet wordt gedekt door je woonverzekering? Beperk daarom de kans op schade en neem een aantal voorzorgsmaatregelen. Lees onze preventietips tegen wateroverlast om goed voorbereid te zijn. Wil je precies weten welke waterschade wel of niet is verzekerd? Klik dan hier.

Schade door inbraak, brand of noodweer beperken 

Nu het vroeg donker is, neemt ook de kans op inbraak toe. Wil je dit zo klein mogelijk maken? Lees dan onze preventietips tegen inbraak. En hoe zit het met de kans op brandschade in deze tijd van het jaar? Wanneer jouw open haard, houtkachel of sfeervolle kaarsen vaak branden, neemt dit uiteraard toe. Wil je weten wat je kunt doen om brandschade bij huis te beperken? Klik dan hier. Is er noodweer op komst? Check dan onze blog met preventietips tegen stormschade om de schade bij jou thuis te beperken.

Onderweg

In de winter kunnen sneeuw, ijs, gladheid en verminderd zicht het risico op auto-ongelukken vergroten. Koude temperaturen vergroten eveneens de kans op pech onderweg. Ook kan er bijvoorbeeld schade ontstaan aan persoonlijke eigendommen in de auto door vocht of vorst. Wil je er zeker zijn dat je veilig de weg op gaat in de winter? Lees dan onze wintertips voor automobilisten en fietsers. Wist je dat Univé Oost samen met Veilig Verkeer Nederland een test heeft ontwikkeld om je bewust te maken van hoe snel je bent afgeleid in het verkeer? Doe de test en verklein hiermee ook de kans op ongelukken.

Op wintersport

Goed voorbereid op wintersport gaan, kan je een hoop ellende besparen. Heb je bijvoorbeeld gedacht aan een reisverzekering met wintersportdekking? Als je dit goed geregeld hebt, dan ben je verzekerd van hulp bij ongevallen op wintersport. Stel je voor dat je een flinke valpartij op de piste maakt. Het vervoer met de ski-brancard of sneeuwscooter vanaf de piste wordt dan gedekt door je wintersportverzekering. Dat geldt ook voor de gipsvlucht vanaf je vakantieadres terug naar huis. Maar denk bijvoorbeeld ook aan je ski's, snowboard of andere wintersportuitrusting. Deze zaken zijn allemaal niet verzekerd als je alleen een standaard reisverzekering hebt.