Dit is de lokale website van Univé Oost Mijn Univé Bel 088 3300 300 Maak een afspraak

Bloem, Bij

& Meer

"Dit bloemenveld is meer dan alleen mooi om naar te kijken!"

Fiets je er de komende maanden op uit in het zuidelijkste puntje van de Achterhoek? Neem dan een thermoskan koffie mee en strijk neer bij de picknickplek op het boerenerf van de familie Krebber-Bramel in Megchelen, ten zuidoosten van Doetinchem.

Leonie Bramel, initiatiefneemster van deze picknickplaats en eigenaresse van ‘Bloem, Bij & Meer’ vertelt enthousiast: “In het voorjaar van 2018 ontstond het idee om als boerenbedrijf een extra bijdrage te leveren om de biodiversiteit in deze regio te verbeteren. In de media was er toendertijd veel onrust over de afname van insecten en met zo’n 60 hectare grond ter beschikking, hadden wij de ruimte om bij te dragen aan een gezond leefgebied voor niet alleen bijen maar ook (weide)vogels, wormen en allerlei andere insecten die van groot belang zijn om de natuurlijke kringloop in stand te houden. We begonnen met het inzaaien van een weelderige bloemenstrook die na enkele weken al snel de aandacht trok van voorbijgaande fietsers en wandelaars. Dus besloten we er een gezellige picknickplaats bij te maken. Vorig jaar, in het begin van de coronacrisis, stonden de mensen zelfs op straat te wachten om een plekje te bemachtigen met uitzicht op de kleurrijke, wilde bloemenpracht. Mensen genoten er zichtbaar van, maar beseften zich ook steeds meer het belang hiervan. Want een robuuste, biodiverse natuur zorgt ook voor frisse lucht en schoon water, bestuiving van onze gewassen, het opvangen van piekbuien en een gezond leefklimaat.”

Bloem, Bij & Meer

Samen houden we de natuur in leven

“Met het initiatief ‘Bloem, Bij & Meer’ houden we samen met de medeburgers de natuur in leven. Want wij kunnen het niet alleen. Iedereen die maar wil kan zijn/haar bijdrage leveren door een deel van deze bloemenzee te sponsoren voor slechts € 10,- per vierkante meter per seizoen. En het mooie is, dat we de oppervlakte verdubbelen voor iedereen die participeert. Hoe meer deelnemers, hoe meer bloemen. Samen werken we aan een biodivers platteland. Door deel te nemen wordt de landbouwgrond vakkundig bewerkt en ingezaaid met een mengsel dat vakkundig door een ecoloog is samengesteld. En uiteraard nodigen we alle deelnemers uit om later dit jaar zelf een veldboeket te plukken onder het genot van een kopje koffie/thee en iets lekkers. Het moment van inzaaien is dit jaar onlangs gepasseerd en vanaf begin juni zal het bloeiende kleurenspektakel te bewonderen zijn. Het is een combinatie van dovenetels, wilgenroosjes, vogelwikke en verschillende klavers (vlinderbloemigen die stikstof uit de lucht opnemen). Maar we hebben ook bewust gekozen voor kleurrijke bloeiers waar bijen op af komen. Zo ontstaat er niet alleen een mooi maar ook een nuttig bloemenveld, waar tevens weidevogels een schuilplek kunnen vinden voor predatoren.”

“Met het initiatief ‘Bloem, Bij & Meer’ houden we samen met de medeburgers de natuur in leven."

Leonie Bramel

Heerlijke picknickplek

Naast de bloemenstrook aan de Nieuweweg te Megchelen vind je de picknickplek die voor alle voorbijgangers geopend is. Er staan gezellige bankjes, maar je mag er ook gerust je eigen picknickkleed neerleggen, als je maar voldoende afstand van elkaar houdt zo lang de coronamaatregelen gelden. Wist je dat jij via Univé 25x kans kunt maken op een picknickmand t.w.v. €70,-, gevuld met Zuivelhoeve producten? Klik hier voor meer informatie en doe mee!

Is het een heerlijke lentedag? Stap dan lekker op de fiets om de Achterhoek te verkennen. Want naast ‘Bloem, Bij & Meer’ is er nog veel meer bijzonders te ontdekken in je eigen regio…

Geniet van het mooie weer!

Picknickplek bij Bloem, Bij & Meer

Natuurlijk genieten!

Lente is dé tijd om op ontdekkingstocht te gaan in je eigen omgeving. Want ook dichtbij huis valt er genoeg te beleven!

Daarom inspireren wij jou met mooie wandel- en fietsroutes en picknickplekken, profiteer je van uniek voordeel op vakantie arrangementen én maak je kans op één van de 25 gevulde picknickmanden voor het ultieme voorjaarsgevoel. En dat allemaal in onze eigen regio.

Dat is Natuurlijk genieten!

Lees meer