Dit is de lokale website van Univé Oost Mijn Univé Bel 088 3300 300 Maak een afspraak

Vielig

onderweg

Waarom een camper, caravan of vouwwagen verzekeren?

Het is zo ver. Half Nederland haalt zijn camper, caravan of vouwwagen weer uit de stalling. Leuk vooruitzicht! Want wie verheugt zich nu niet op de vakantie. De reis naar de zon, de bergen, die leuke camping of die mooie stad; nog even geduld en dan gaan we massaal weer op pad. Natuurlijk dromen we alleen maar over alle mooie avonturen die we gaan beleven. Maar misschien is het goed om ook eens stil te staan bij de andere kant. Wat als er iets misgaat op reis?

Hagel, storm of bliksemschade

Natuurlijk hoop je op minimaal twee weken zon. Maar vergeet niet dat het weer in Europa van de ene op de andere dag kan omslaan. Erna Ruiter-Slooijer, Particulier Adviseur Univé Oost Ootmarsum: “Storm- of hagelschade aan camper, caravan of vouwwagen komt vaker voor dan je denkt. Denk aan: luifels die kapot waaien, een dakluik of raam dat eraf waait of blikschade door hagelstenen. Maar een blikseminslag kan natuurlijk ook. Veel mensen weten niet dat onze standaard WA-verzekering voor campers, caravans en vouwwagens deze schade niet dekt. De Beperkt Casco of de Allrisk verzekering wel. Check dus altijd even of je alles wat je wilt verzekeren, goed verzekerd hebt. Zeker wanneer je net een dure aankoop hebt gedaan.”

Welke risico’s wil je lopen?

Welke risico’s wil je lopen en welke absoluut niet?  Denk daar goed over na. Stel dat je een klapband krijgt onderweg en je camper, caravan of vouwwagen total loss wordt verklaard. Dan mag je blij zijn met een Beperkt Casco verzekering waarbij de vervangingswaarde gedekt is of met een Allrisk verzekering waarbij binnen de eerste vijf jaar na aankoop de nieuwwaarde van jouw kampeermiddel wordt uitgekeerd tot € 85.000,-. Kies je voor één van deze dekkingen? Dan ben je bovendien verzekerd voor de huur van vervangend vakantieverblijf, zodat je ondanks alles toch van een welverdiende vakantie kunt genieten.

Extra opties

Erna: “Wij adviseren onze leden altijd om vooraf in te schatten welk risico je financieel kan en wil dragen. Bij een Beperkt Casco of Allrisk verzekering is de inboedel van jouw kampeermiddel  bijvoorbeeld standaard voor € 1.000,- gedekt. Heeft jouw inboedel echter meer waarde? Dan kun je ervoor kiezen een hoger bedrag te verzekeren tegen een iets hogere premie. Verhuur je jouw camper, caravan of vouwwagen (t/m 20 jaar oud) aan derden? Dan kun je je ook hier extra voor verzekeren. Jouw Univé-adviseur vertelt je graag wat de mogelijkheden zijn.”

Veilig de weg op

Een ongeluk kan iedereen overkomen, dat heb je niet altijd in de hand. Wat je wel zelf in de hand hebt, is je eigen veiligheid op de weg. Onze tips:

  • Rijd niet harder dan de toegestane snelheid met jouw kampeermiddel
  • Zorg dat je camper ieder jaar een APK ondergaat
  • Rijd niet langer dan zes jaar met dezelfde banden onder je camper, caravan of vouwwagen
  • Zorg dat je kampeermiddel goed en niet te zwaar beladen is
  • Rijd alleen in een camper van meer dan 3.500 kg als je een C1-rijbewijs hebt

Fijne vakantie alvast!