Dit is de lokale website van Univé Oost Mijn Univé Bel 088 3300 300 Maak een afspraak

'De Boawelshook'

ontvangt €10.000,-

Uitbreiding carnavalshal ´De Boawelshook´ mede mogelijk gemaakt door Univé Buurtfonds

Een ruimere loods en veiliger bouwen aan carnavalswagens; dat was een grote wens van carnavalsverenigingen C.V. De Bosdûvelkes en De Tuffelkeerlkes in De Lutte. Om die reden dienden zij een aanvraag in voor een bijdrage van € 10.000,- vanuit het Univé Buurtfonds. Raimond Oude Egbrink, lid van de werkgroep: “We willen hiermee niet alleen een veiligere en gezondere werkomgeving creëren, maar ook meer mensen enthousiasmeren voor de wagenbouw en techniek. Onze plannen gaan zelfs veel verder dan dat…”

Veiliger werken

“De in 2002 gerealiseerde hal voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd en is deze te klein voor wagenbouw van twee carnavalsverenigingen. Lassen, slijpen, spuiten en plakken op een paar vierkante meter kan onveilige situaties opleveren. Door de carnavalshal met 10 meter aan de voorzijde uit te breiden en te investeren in goede steigers, ladders en veilig gereedschap kunnen we dit probleem aanpakken. We hopen zelfs een spuitcabine én ventilatie te kunnen plaatsen. Met € 10.000,- euro uit het Univé Buurtfonds dat helpt om lokale projecten tot leven te brengen, sponsorgeld van lokale bedrijven en de opbrengst van een speciaal daarvoor georganiseerde loterij, kunnen we onze plannen mogelijk maken. De planning is dat de uitbouw na de zomer helemaal af is, zodat we direct goed kunnen starten met het nieuwe wagenbouwseizoen.”

Carnaval verbindt

Gerard Kok, Bestuurder Univé Oost: “Elkaar helpen zit in het DNA van Univé. Wij ondersteunen lokale, kleinschalige projecten die de leefomgeving écht fijner en veiliger maken. Die zorgen voor een verbetering voor de lange termijn en waarvan iedereen in de omgeving profiteert. Het samen bouwen aan carnavalswagens is zo’n voorbeeld; het verbindt, het brengt mensen uit de buurt bij elkaar. Het is niet alleen gezellig, maar ook de ervaring die je hier opdoet kan van groot belang zijn voor je carrière. Bedrijven uit deze regio zijn gebaat bij technische mensen en op deze manier kunnen we ze in onze regio houden, vliegen ze niet uit naar het Westen. Natuurlijk willen we dat er ook veilig gewerkt wordt en daar dragen we graag een steentje aan bij. Daarom ontvangen deze carnavalsverenigingen in De Lutte een mooie bijdrage uit het Univé Buurtfonds.”

DorpsLab De Lutte een feit

Raimond: “Het leuke is dat er al doende allerlei andere creatieve ideeën ontstonden. Zo ook voor een  DorpsLab in De Lutte. Dat wil zeggen: een creatieve broedplaats voor kunst, cultuur en techniek. Je ziet veel van deze initiatieven in stedelijk gebied en nu dus ook in een plattelandsdorp als De Lutte. Een deel van de nieuwe carnavalshal wordt nu hiervoor gereserveerd. Het DorpsLab is gebaseerd op vier pijlers: openbare werkplaats faciliteiten, (les)programma’s, creatieve workshops en het ontwikkelen van nieuwe initiatieven en samenwerkingsvormen. Het bedrijfsleven, lokale verenigingen, maar ook instellingen als Saxion Hogeschool, SMEOT en Tetem zijn nauw  betrokken en de eerste workshops, waarin nieuwe technieken centraal staan, zijn al georganiseerd. Die verbondenheid in deze regio maakt het mogelijk om dit soort projecten ook daadwerkelijk te kunnen realiseren. Onze dank is groot!”