Dit is de lokale website van Univé Oost Mijn Univé Bel 088 3300 300 Maak een afspraak

Vijf fietsroutes

in Noordoost-Twente

De vijf mooiste fietstroutes in Noordoost-Twente

Bewegen is gezond en dat stimuleren wij maar al te graag. Het voorjaar is de ideale tijd om er lekker op uit te gaan op de fiets, dus wat houdt je tegen? In Twente zijn er talloze mooie fietsroutes te ontdekken, langs kronkelende beekjes, door pittoreske dorpjes en over uitgestrekte heidevelden. In deze blog lichten we vijf bijzondere routes uit. Wat ons betreft de vijf mooiste fietsroutes die vertrekken vanuit De Lutte en Ootmarsum!

1. Fietsroute Springendal (50 km, 3 uur)

De eerste route die we aanraden is de Springendalroute. Deze fietsroute van 50 kilometer voert je langs de mooiste plekjes van Noordoost-Twente. Je vertrekt vanuit Ootmarsum en fietst via het gezellige Denekamp door het prachtige heuvellandschap van het Springendal. Onderweg kun je pauzeren voor een kopje koffie of een lekkere lunch. Deze fietsroute is een perfecte route voor wie houdt van natuur, cultuur en ontspanning.

2. Rondje Lutterzand  (34 km, 2 uur)

De tweede route vertrekt vanuit De Lutte. Via het Lutterkerkpad fiets je binnendoor naar de Engelse Tuin in Oldenzaal, waar je kunt stoppen voor een heerlijke picknick. Vervolgens fiets je een prachtige route langs eeuwenoude boerderijen en geniet je van de weidse uitzichten om je heen. Voordat je De Lutte weer nadert, leidt de route je over het prachtige Lutterzand. Een ideale plek om nog een laatste tussenstop te maken.

3. Grensroute (38 km, 2.15 uur)

De derde route vertrekt ook vanuit De Lutte en neemt je via Losser mee de grens over naar Duitsland. Je fietst langs weilanden en door bossen. Indien gewenst kun je je fietsroute uitbreiden naar het historische stadje Bad Bentheim, waarbij een bezoek aan de imposante burcht midden in de stad niet mag ontbreken. Dit is ook een perfecte tussenstop voor een kopje koffie of thee op één van de gezellige terrasjes die Bad Bentheim kent. Op de terugweg word je via het prachtige Lutterzand weer teruggeleid naar De Lutte.

4. Ootmarsum – Denekamp - Weerselo (41 km, 2.30 uur)

De vierde route vertrekt vanuit Ootmarsum en leidt je in tweeënhalf uur op de fiets langs de mooiste plekjes rondom Denekamp, Rossum en Weerselo. Een afwisselende fietsroute door bossen en langs weilanden. Rust tussendoor even uit bij één van de gezellige rustpunten die je op deze route passeert. Ideaal voor een fietstochtje op zondagmiddag.

5. Historisch rondje Oldenzaal – Hengelo – Borne (62 km, 3.40 uur) 

Voor het startpunt van deze route, fiets je vanuit De Lutte naar fietsknooppunt 66 nabij Oldenzaal. Deze mooie route leidt je langs natuurgebied Boerskotten en de Lonnekerberg richting Hengelo. Je vervolgt deze route via het gezellige Borne, een ideale plek voor een tussenstop. Geniet hier van een kop koffie op het terras of loop even binnen bij één van de leuke boetiekjes die Borne kent. Via prachtige fietspaden langs uitgestrekte weidevelden, fiets je via Saasveld en Weerselo weer terug naar het startpunt. Neem de tijd voor deze route of doe deze met je elektrische fiets.

Fiets goed verzekerd?

Bij Univé Oost weten we dat er tijdens een fietstocht altijd iets kan gebeuren. Een lekke band, een valpartij of diefstal: het kan ons allemaal overkomen. Met de fietsverzekering van Univé Oost kun je zorgeloos op pad, zonder je druk te maken over onverwachte kosten. Onze fietsverzekering biedt namelijk dekking bij diefstal en schade aan je fiets. Bovendien kun je zelf kiezen welke dekking het beste bij jouw situatie past. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een basisdekking of juist voor een uitgebreide dekking met extra zekerheid.

Ben je geïnteresseerd in de fietsverzekering van Univé Oost? Neem dan gerust een kijkje op onze website. Hier vind je meer informatie over onze fietsverzekering en kun je deze direct afsluiten. Zo kun je met een gerust hart op pad gaan deze lente en genieten van de prachtige fietsroutes in Twente.

Dus pak je fiets, stippel één van deze mooie routes uit en vergeet niet om je fiets te verzekeren bij Univé Oost.

Veel fietsplezier!