Dit is de lokale website van Univé Oost Mijn Univé Bel 088 3300 300 Maak een afspraak

In gesprek met

Mariët Oude Vrielink - Adviseur Bankzaken Regiobank

“Door grip op je geldstromen, kun je jezelf een hoop ellende besparen”

Alles wordt duurder en steeds meer mensen hebben moeite om rond te komen. Onze collega Mariët Oude Vrielink weet daar alles van. Als Particulier Adviseur Bankzaken bij Regiobank - Univé Oost in De Lutte praat zij iedere dag over geldzaken.

Mariët: “Het grijpt me aan als klanten financiële problemen hebben. Vaak zien ze door de bomen het bos niet meer. Het voelt heel waardevol als ik deze mensen kan helpen. Door kleine veranderingen in je financiële huishouding, kun je al een hoop ellende besparen.

Alle kleine beetjes helpen

Laatst heb ik op verzoek van een gezin hen geholpen om overzicht te creëren in hun inkomsten en uitgaven. We hebben alles op een rijtje gezet en kregen direct inzichtelijk welke rekeningen er nog betaald moesten worden. Samen hebben we een plan gemaakt. We hebben bijvoorbeeld afgesproken dat ze elke week een vast bedrag contant komen ophalen bij de Regiobank zodat ze beter zicht hebben op wat ze uitgeven. Samen bedachten we ook dat het beter is om de pinpas tijdelijk weg te doen zodat ze makkelijker binnen hun weekbudget kunnen blijven.

Door grip te krijgen op de uitgaven, bleef er geld over om de openstaande rekeningen te betalen. Deze maatregelen zijn natuurlijk wel heel rigoureus, maar het was helaas wel noodzakelijk. Gelukkig zijn ze er na een tijdje weer bovenop gekomen en dan geeft het een heel goed gevoel dat je zoveel voor iemand kunt betekenen.

Grip op je geld

Wist je dat je in de Regiobank app allerlei mogelijkheden vindt om meer grip te krijgen op je geldstromen? Zo kun je bijvoorbeeld in één oogopslag zien hoeveel geld je maandelijks uitgeeft aan boodschappen, internetaankopen of belastingen en spaarpotjes aanmaken voor meerdere doelen. Sparen voor een vakantie of nieuwe fiets wordt op deze manier ook echt leuk. We proberen kinderen al op jonge leeftijd spelenderwijs om te laten gaan met geld middels ons Jongwijs pakket. We geven ook gastlessen op basisscholen, organiseren workshops over veilig bankieren en brengen mensen bij elkaar door leuke acties, bijvoorbeeld ‘Samen voor de buurt’ waarbij er geld ingezameld wordt voor een goed doel.”

Loop binnen!

Bij Regiobank kun je iedere werkdag gewoon binnenlopen voor financieel advies. Heb je ook al eens door ons laten uitzoeken of je je hypotheeklasten kunt verlagen? Wij kijken graag met je mee. Wij geven onafhankelijk hypotheekadvies, ook voor iedereen die nog geen klant is bij de Regiobank of Univé Oost. Tot ziens op ons kantoor in De Lutte of Ootmarsum!