Dit is de lokale website van Univé Oost Mijn Univé Bel 088 3300 300 Maak een afspraak

Ben jij goed voorbereid

op de herfst?

Ben jij al voorbereid op de herfst? Check je woonverzekering nu!

Storm, regen, hagel, overstromingen; in de herfst weet je nooit wat je te wachten staat. Het weer is grillig en dat betekent meer risico’s op waterschade. Bijvoorbeeld: lekkage door een verstopte dakgoot, beschadigd tuinmeubilair door een hagelbui of waterschade aan je laptop als je door de stromende regen naar school fietst. Je kunt het zo gek niet bedenken. Maar ook andere gevaren liggen op de loer. Wat als iemand uitglijdt over bladeren die op jouw stoep liggen bijvoorbeeld? Het begin van de herfst is een goed moment om je verzekeringen onder de loep te nemen. Hieronder vind je een uitgebreide checklist, zowel voor buiten als voor binnen. Want nu de kaarsjes, verwarming, elektrische deken, sauna en droger weer vaker aangaan, kun je maar beter goed verzekerd zijn…

Woonverzekering (inboedel en opstal)

Met een woonverzekering van Univé Oost ben je verzekerd tegen brand, inbraak, lekkage, storm, rook en schroeien. Telefoons, laptops en tablets standaard meeverzekerd. Wil je je spullen ook buitenshuis verzekeren én verzekerd zijn tegen ongelukjes in huis, zoals een glas water dat over je laptop valt? Vergeet dan niet de Inboedel All Risk met Buitenshuis dekking af te sluiten. Heb je kostbare spullen in huis, zoals sieraden, foto- en filmapparatuur of muziekinstrumenten? Weet dan dat je deze apart kunt verzekeren met een Kostbaarhedenverzekering tegen schade en diefstal.

Aansprakelijkheidsverzekering

Veroorzaakt een boom in jouw tuin stormschade bij de buren of raakt iemand gewond doordat hij uitglijdt over bladeren op jouw stoep? Dan vergoedt jouw aansprakelijkheidsverzekering deze schade aan personen (letselschade) en andermans spullen (zaakschade) als het door jou veroorzaakt is. Let op: deze verzekering vergoedt geen schade die met een motorvoertuig wordt veroorzaakt. Hiervoor ben je verplicht om (minimaal) een WA-verzekering af te sluiten voor dit voertuig.

Woondiensten

De herfst is ook zo’n periode waarin de woondiensten van Univé Oost goed van pas komen. Met een Veilig Wonen abonnement ben je verzekerd van professionele service tegen een laag bedrag per maand. Zo kun je kiezen uit cv-ketel onderhoud, schoorsteenvegen of het schoonmaken van je dakgoot. Problemen voorkomen is immers altijd beter dan genezen.