Dit is de lokale website van Univé Oost Mijn Univé Bel 088 3300 300 Maak een afspraak

Tips om de kans

op inbraak te beperken

Zo beperk je de kans op inbraak

Het is eindelijk zover, op vrijdag 25 februari gaat Nederland weer volledig open! Dit betekent dat we er weer op uit kunnen en bijvoorbeeld weer wat vaker naar kantoor mogen. Super goed nieuws, maar helaas ook voor inbrekers.  Doordat jij waarschijnlijk minder tijd thuis gaat doorbrengen, zien inbrekers dit als de ideale kans om hun slag te slaan. Vaak sluipen ze naar binnen door openstaande deuren en ramen of breken de voor- of achterdeur open.

Wist je dat er dagelijks zo’n 175 keer wordt ingebroken in Nederland. En dat inbrekers vaak binnen 7 minuten weer weg zijn? Daarom geven we je graag een aantal tips om de kans op inbraak zo klein mogelijk te maken.

Tips voor een veilig thuis

1. Zorg dat alle ramen, deuren en poorten gesloten/op slot zijn als je het huis verlaat. Check ook de eerste verdieping.
2. Zet ladders en containers zo ver mogelijk bij de woning vandaan zodat ze niet direct als klimobject dienen.
3. Plaats automatische buitenverlichting bij je voor- en achterdeur zodat de inbrekers sneller zichtbaar worden.
4. Leg kostbare apparatuur, zoals laptops en iPads, uit het zicht.
5. Kies voor hang- en sluitwerk met het Politiekeurmerk Veilig Wonen.
6. Plaats een alarmsysteem met camera’s rondom je woning.
7. Laat binnen een lampje aan als je weggaat.
8. Verstop geen huissleutels onder een deurmat of in een bloempot.

Samen met de buurt

Veiligheid in de buurt draagt ook bij tot het beperken van de kans op inbraak. Als je buren op vakantie zijn, houd dan een oogje in het zeil. Zie je een verdacht persoon lopen? Bel dan direct met 112 om de politie te waarschuwen. Veel buurten maken ook dankbaar gebruik van Whatsapp Buurtpreventie voor een veilig gevoel in de buurt.

Ingebroken. En nu?

Raak niet in paniek wanneer er toch is ingebroken in jouw huis. Heb je alles goed afgesloten? Dan dekt de woonverzekering meestal alle schade die is ontstaan. Een tip: ga niet direct beginnen met opruimen van de rotzooi die de inbrekers hebben achtergelaten maar bel de politie voor aangifte van inbraak en/of diefstal. Maak foto’s en blijf rustig. Blokkeer wel direct gestolen bankpassen en simkaarten van gestolen telefoons. Breng uiteraard ook je verzekeraar op de hoogte.

Als lid van Univé kun je schade online, telefonisch of persoonlijk bij een Univé-winkel bij jou in de buurt melden. Onze adviseurs helpen je verder!

Jouw veilig thuis van morgen

Hoe voorzichtig je ook bent, er is altijd kans op schade. Daarom zijn er de woonverzekeringen van Univé. Er zijn verschillende mogelijkheden. Je kiest namelijk zelf welke risico's je wilt verzekeren. Onze adviseurs helpen je graag een keuze te maken gericht op jouw persoonlijke situatie. Bovendien adviseren we je graag in het voorkomen en beperken van schade. Zo wordt jouw huis een veilig thuis! 

Maak een afspraak Bereken je premie