Dit is de lokale website van Univé Oost Mijn Univé Bel 088 3300 300 Maak een afspraak

Auto herfstklaar

Hoe doe je dat?

Herfst

De temperatuur daalt langzaam een paar graden. De eerste bladeren vallen weer van de bomen. Je merkt aan alles dat de herfst zijn intrede doet. Een buitje regen hier en daar én de zon die zich steeds minder vaak laat zien. Voor veel mensen dan ook een reden om weer vaker de auto te pakken in plaats van de fiets. Heeft jouw auto na zo’n heerlijk warme zomer een tijdje stil gestaan? Dan is het verstandig om een herfstcheck te doen. Zodat je niet alleen droog maar ook veilig de weg op gaat.

Check, check, dubbelcheck

In de herfst wordt de veiligheid van automobilisten flink op de proef gesteld. Verminderd zicht door regen en gladheid door bladeren maken het autorijden niet makkelijker. En wat denk je van filerijden bij slecht weer? Dat veroorzaakt regelmatig blikschade. In deze tijd van het jaar is een te lage bandenspanning de nummer één oorzaak van klapbanden. Ook zoiets waar je liever niet mee te maken krijgt…

Zorg er dus voor dat je veilig de weg op gaat. Check je ruitenwissers en je bandenspanning, maar ook je remmen en je verlichting. Vul de vloeistoffen in je auto bij en zorg ervoor dat je pechtas op orde is. Daarin zit gereedschap, een gevarendriehoek, een hesje, reservelampjes, een sleepkabel en een startkabel. Heb je een reserveband? Leg dan ook een kruissleutel en een krik achterin. Want als je met panne op een donkere en natte vluchtstrook staat, wil je niets liever dan zo snel mogelijk weer verder.

Zelf doen of uitbesteden?

Weet jij hoe je de bandenspanning controleert? En hoe je een autoband moet verwisselen? Als je nooit met pech langs de weg hebt gestaan, zul jij je hier waarschijnlijk niet druk om maken. Maar het is niet onverstandig om je hierin te verdiepen. Het voorkomt een hoop gedoe als je onverhoopt stil komt te staan. En bovendien beperk je de risico’s op schade. Heel veel checks kun je makkelijk zelf doen. Daar heb je geen diploma Autotechniek voor nodig. Ben je niet zo’n handige Harry? Dan helpt onze automonteur Tonnie van Marle je graag op weg:

Let op: laat de V-snaar, accu en radiateur altijd door een erkend autobedrijf checken. Dit is te specialistisch om het zelf goed te kunnen doen. En dan weet je ook zeker dat je auto écht herfstklaar is.

Tips van Univé

In de herfst kan de laagstaande zon voor slecht zicht zorgen. Neem daarom altijd een zonnebril mee in je auto. En zorg ervoor dat je voorruit goed schoon is. Hierdoor beperk je de kans op ongelukken. Beslagen ruiten zijn een veelvoorkomend probleem in deze periode. Heb je last van condens in je auto? Ga dan niet meteen rijden maar zet je airco óf je verwarming op de hoogste stand en richt de blazers op je voorruit. Binnen 1 minuut heb je weer goed zicht en kun je veilig vertrekken.

Lees meer tips over het verkeer

Goed voorbereid op weg

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Dit geldt ook voor op de weg. Hoe goed je je ook hebt voorbereid, het kan een keer mis gaan. En dan wil je uiteraard zo min mogelijk gedoe. Zorg daarom dat je altijd het Europese Schadeformulier bij je hebt en dat je toegang hebt tot de app Mobiel Schade Melden. Dan is een schademelding zo geregeld. Heb je ook goed nagedacht over welke autoverzekering aansluit bij jouw wensen? Voorkom verrassingen en sta hier elk jaar even bij stil. Wil jij bij schade snel weer verder kunnen? Dan is de Univé Pechhulp misschien ook wel iets voor jou? Onze adviseurs helpen je graag om de juiste keuzes te maken. Voorkomen, beperken en dan pas verzekeren; dat is hoe wij werken.

Bekijk onze autoverzekering

Lees meer over onze autoverzekeringen. Wil je liever persoonlijk advies? Maak dan een afspraak met een van onze adviseurs of loop binnen bij een Univé winkel.

Autoverzekeringen Maak een afspraak