Dit is de lokale website van Univé Oost Mijn Univé Bel 088 3300 300 Maak een afspraak

Kind uit huis?

Check de verzekeringen!

Kind uit huis? Check de verzekeringen!

Groningen, Utrecht, Maastricht of Amsterdam? Als je kind uit huis gaat om te studeren breekt er een nieuwe fase aan in jullie gezinsleven. Terwijl jouw zoon of dochter zich waarschijnlijk alleen maar druk maakt over welke studentenvereniging of kroeg het gezelligst is, zijn er ook andere zaken die aandacht behoeven. Je wilt natuurlijk niet voor verrassingen komen te staan als er onverhoopt iets misgaat in die nieuwe stad of in dat leuke studentenhuis…

Vrijheid, blijheid

Met je dronken kop van de fiets vallen, een kaars vergeten uit te blazen, je mobiel kwijtraken in een club, je laptop laten vallen of je fiets gestolen? Het zal iedere student wel een keer overkomen. Niet erg, want daar leren ze van. Maar wel jammer als dit soort situaties onnodig geld kosten. Als je goed verzekerd bent, dan geeft dit een beetje rust. Wist je dat een kind vanaf 18 jaar zijn eigen zorgverzekering moet afsluiten? Bedenk je dus goed welke risico’s je kind loopt en hoe hij/zij zich wil verzekeren. Zo zijn er nog wat dingen die je maar beter even samen kunt checken.

Ingebroken, en dan?

Studentenhuis ingericht met tweedehands meubels? Verstandig! Toch kan de waarde van de inboedel van een studentenkamer tegenwoordig hoog oplopen. Een Iphone, laptop, Airpods, e-reader, bluetooth speaker en misschien ook wel een PlayStation of Airfryer? Allemaal kostbare spullen die je kind dagelijks gebruikt. Studentenhuizen zijn populair bij inbrekers, wees dus op je hoede en sluit een inboedelverzekering af. Dat kan in een studentenhuis niet allrisk, maar alleen met een uitgebreide dekking. Hier zitten wel extra voorwaarden aan; zo moeten er bij diefstal altijd sporen van braak zijn en is vallen en stoten niet verzekerd. Weet ook dat dure apparatuur vaak maar tot een beperkt bedrag verzekerd is binnen de standaard dekking. Met een kostbaarhedenverzekering kun je dit uitbreiden. Meer weten? Bel ons voor advies!

Voltijd of deeltijd?

Uitwonende studenten die een voltijd studie doen, blijven overigens automatisch meeverzekerd op jouw aansprakelijkheidsverzekering, rechtsbijstandsverzekering en doorlopende reisverzekering. Hiervoor hoef je dus geen aparte polis voor je kind te regelen. Studeert je kind in deeltijd en woont hij/zij op kamers? Dan blijft jouw kind wel automatisch meeverzekerd op de reisverzekering, maar zul je een aparte aansprakelijkheids- en rechtsbijstandsverzekering op de naam van je kind moeten afsluiten. Volgt er in de toekomst een stage of studie in het buitenland? Neem dan contact op met je adviseur en kijk samen of je goed verzekerd bent tijdens je stage of studie.

Heb je nog vragen over dit onderwerp? Dan staat jouw Univé-adviseur graag voor je klaar.