Dit is de lokale website van Univé Oost Mijn Univé Bel 088 3300 300 Maak een afspraak

Vers en gezond eten

Restaurant De Watermolen Singraven

“Als je kookt met verse groenten, dan is de smaak veel krachtiger”

“Normaal gesproken rijden onze lokale leveranciers 5 dagen per week langs om verse producten te bezorgen voor ons restaurant. Sinds de verscherpte coronamaatregelen, zijn we alleen in het weekend geopend voor koffie ‘to go’ met huisgemaakte apfelstrudel en vers gemaakte soepen. De ingrediënten hiervoor kopen we nu zelf in bij Twentse boeren. Zo komen de appels bijvoorbeeld van fruitboerderij Oold Bleank in Rossum. Het is nu even niet anders”, verzuchten Ronald Dissel en zijn zus Karin Dissel-Engelbertink, eigenaren van Restaurant de Watermolen op het Singraven in Denekamp. “We houden ervan om een gevarieerde, verse en gezonde kaart aan te bieden, maar dat werkt niet in combinatie met afhalen. De zelfgemaakte erwtensoep deed het dan wel goed deze winter, maar liever kijken we vooruit naar een zomer waarin de terrassen aan de voor- en achterzijde van het prachtige, historische pand weer vol zitten. Verse asperges, een lekker mals stuk rundersukade of een Twentse High Tea; mensen zien genieten van lekker, vers en gezond eten is het mooiste dat er is!"

"Op loopafstand van ons restaurant bevindt zich een biologische landgoedtuinderij. Hier halen wij onze groenten, ieder seizoen vers van het land."

Ronald & Karin, eigenaren restaurant De Watermolen Singraven

Lokaal is het helemaal

Ronald vertelt: “Deze tijd van het jaar besteden we altijd veel aandacht aan de nieuwe kaart voor het zomerseizoen. Samen met de chefkok bedenken we welke specialiteiten we willen aanbieden en dan maak ik een rondje langs onze vaste leveranciers om te kijken wat daarbij past. Zo halen we bijvoorbeeld veel van onze Chutney’s en jam bij ’t Nije Eskes in Beuningen, biologisch geteelde shiitake bij kwekerij Masselink in Tilligte, kwaliteitsvlees van brandrode runderen bij Erfgoed Bossem in Lattrop en verse buffelmozzarella bij waterbuffelhouderij Buffalo Farm hier in Denekamp. Op loopafstand van ons restaurant bevindt zich de biologische landgoedtuinderij van De Witte Raaf. Hier halen wij onze groenten, ieder seizoen vers van het land. Vooral toeristen vinden het leuk dat we streekproducten aanbieden. En wij vinden het belangrijk dat we de lokale boeren steunen en de beste kwaliteit kunnen leveren.”

Vlees, vis, vegetarisch of veganistisch

Karin vervolgt: “Onze kaart voor deze zomer is heel gevarieerd; we serveren voor ieder wat wils. De laatste jaren is er steeds meer vraag naar vegetarisch en veganistisch eten. Hier spelen wij uiteraard op in. Mensen willen gezond eten. Niet te veel toegevoegde suikers, zout of vet. Als je kookt met verse groenten dan is de smaak veel krachtiger. Onze verse tomatensoep bereiden we bijvoorbeeld zonder room. Maar door de pure smaak van tomaten is het niet meer nodig om er nog van alles aan toe te voegen. Afgelopen zomer stormde één van onze gasten ineens de keuken in. Wij keken verbaasd toe. Deze man wilde persé de kok spreken en gaf hem een groot compliment voor de verse ingrediënten in zijn gerecht. Hij proefde echt het verschil. Heerlijk is dat!”

Het terras van Restaurant De Watermolen op het Singraven in Denekamp

Blik op de toekomst

Dit jaar bestaat restaurant De Watermolen 125 jaar. Een familiebedrijf, waarin Ronald en Karin de 4e generatie eigenaren zijn. Ronald: “We geloven erin dat het goed komt. Dat we straks weer als vanouds onze gasten kunnen bedienen. Ondertussen zitten we niet stil. We hebben het dak van dit monumentale pand geïsoleerd, alle muren geschilderd en wat onderhoudswerkzaamheden gedaan. Al het personeel hielp mee. Als je gewend bent om op een drukke werkdag zo’n 50.000 stappen te maken op het terras dan is het wel even schakelen. Maar op deze manier blijven we in beweging en dat is goed voor onze gezondheid en de teamspirit!”

Meer weten over vers en gezond eten?

Ga dan naar univeoost.nl/startmetvers. Op deze pagina inspireren wij jou met allerlei items rondom vers en gezond eten. Lees mee met boeiende verhalen van onze leden over gezond leven, profiteer van 30% korting op een keukenschort, maak kans op een gratis diner aan huis én laat je inspireren door de lekkerste verse recepten van horeca ondernemers bij jou uit de buurt! 

Lees meer