Dit is de lokale website van Univé Oost Mijn Univé Bel 088 3300 300 Maak een afspraak

Nieuwe risico's

bedrijfsovername en opvolging

Maak een afspraak

Overname of opvolging van een MKB bedrijf

Sta je op het punt om een onderneming over te nemen? Dit is een intensief traject met allerlei haken en ogen. Daarom gaan we in gesprek met Jeanet Rexwinkel, Relatiemanager Zakelijk, over dit onderwerp. "Bedrijfsovername of opvolging is vaak ook een emotioneel moment. Het is een ingrijpend proces dat impact heeft op het individu en op de gehele organisatie. Zorgen over eventuele risico's en verzekeringen staan op dat moment logischerwijs onderaan het prioriteitenlijstje. Het is belangrijk om hier toch goed bij stil te staan. Daar helpen wij je graag bij."

Maak een afspraak

Al deze veranderingen kunnen ervoor zorgen dat je opnieuw moet kijken naar je zakelijke verzekeringen. Jeanet: "Je kunt beter te vaak contact met ons opnemen omdat je ergens over twijfelt, dan te weinig of helemaal niet." Wij ontzorgen jou graag in dit gehele traject zodat jij je volledig kunt richten op de groei en bloei van jouw onderneming. Voor vragen of hulp kun je als ondernemer altijd bij onze ondernemersdesk of bij jouw relatiemanager terecht. Onze deur staat altijd open voor een kop koffie.

"Ik ben er in deze fase om jou te ontzorgen door passend risicoadvies te geven. Zodat jij je kunt focussen op jouw nieuwe avontuur."

Jeanet Rexwinkel, MKB adviseur

Maak een afspraak

Persoonlijk risicoadvies op maat

Wij geven jou als ondernemer graag passend risicoadvies na een bedrijfsovername of opvolging. Veel ondernemers zijn namelijk niet bekend met de (nieuwe) risico's die ze lopen met het bedrijf dat ze hebben overgenomen. Daarbij spelen verzekeringen een belangrijke rol. Onze missie is om samen met jou het leven veiliger en zekerder te maken. Daarom gaan onze ervaren adviseurs graag met jou het gesprek aan. Ook een tweede gesprek, mocht dat nodig zijn. In zo'n gesprek creëren wij bewustwording en dat leidt hopelijk tot een betere risicopreventie. Niet altijd door een verzekering af te sluiten, maar bijvoorbeeld ook door voorzorgsmaatregelen te nemen. Wij vinden dat jij alleen moet verzekeren wat écht nodig is.

Maak een afspraak

Nieuwe risico's bij een bedrijfsovername

De risico's die jouw voorganger liep zijn niet altijd identiek aan de risico's die jij nu loopt. Bij een bedrijfsovername kun je daarom niet automatisch uitgaan van de bestaande verzekeringen. Deze zijn op een geheel andere achtergrond en risicobereidheid gebaseerd. Wij kijken naar de nieuwe situatie, de locatie, de branche, maar ook naar jouw privéomstandigheden. De voormalig eigenaar kan heel veel vermogen hebben opgebouwd en daarmee de te lopen risico's voor eigen rekening hebben genomen. Terwijl jij als nieuwe eigenaar nog helemaal geen vermogen hebt en het eerste jaar geen enkel risico wil lopen.

Risicoadvies op maat

"Een klant van mij was al jaren werkzaam als bakker bij een bakkerij. Hij nam de bakkerij met personeel over. Ik bezocht de bakker in zijn nieuwe onderneming en ontdekte al snel dat hij totaal geen ervaring had in het ondernemerschap. En dus ook niet in de risico's die je als ondernemer van een bakkerij loopt. Mijn rol als Relatiemanager is dan om vertrouwen te wekken en deze nieuwe ondernemer stap voor stap mee te nemen in de bestaande risico's. De meeste risico's zijn voor de hand liggend en bekend, maar wat deze risico's nou echt voor de ondernemer betekenen is vaak onbekend. En dat kan voor onzekerheid zorgen, omdat de nieuwe eigenaar eerst alleen werknemer was. Deze onzekerheid neem ik graag zo snel mogelijk weg. En dat is de basis van goed risicoadvies op maat." 

- Jeanet Rexwinkel, Relatiemanager Zakelijk

Advies bij nieuwe arbeidscontracten

Wil jij als ondernemer personeel aannemen en heb je geen idee hoe je dit moet aanpakken? In dit geval biedt onze rechtsbijstandverzekering hulp door middel van preventieadvies die jij kunt inzetten bij het opstellen van arbeidscontracten.

Veilig en zeker doorgroeien

Als ondernemer wil je graag doorgroeien en een mooie toekomst tegemoet gaan. Veiligheid en zekerheid blijven hierbij een actueel onderwerp. Daarom houden onze adviseurs nauw contact. We komen graag eens langs om te kijken hoe het gaat en of je nog tegen dingen aanloopt. Na verloop van tijd heb je een beter beeld van de risico's die je loopt en de bijbehorende consequenties. Het kan natuurlijk zijn dat je na een paar maanden heel anders naar de situatie kijkt. Misschien wil je een pand bouwen of verbouwen, je werkgebied uitbreiden, een webshop beginnen of meer medewerkers aannemen. Ons doel is om na de overname of opvolging regelmatig contact te houden met onze klanten. Wij snappen namelijk dat jij niet altijd op tijd doorhebt dat er, door bepaalde wijzigingen in jouw onderneming, ook risico's wijzigen.

Risicoadvies voor ondernemers

Maak een afspraak met één van onze adviseurs voor advies over zakelijke risico's en verzekeringen. Samen willen we risico's voorkomen, schade beperken en alleen verzekeren wat echt nodig is.

Maak een afspraak