Dit is de lokale website van Univé Oost Mijn Univé Bel 088 3300 300 Maak een afspraak

Wijziging

van rechtsvorm

Maak een afspraak

De invloed van een rechtsvormwijziging op zakelijke verzekeringen

Je rechtsvorm wijzigen is meer dan een nieuw KVK nummer aanvragen. Het houdt in dat je opnieuw afweegt welke risico's je wel en welke je niet hoeft te verzekeren. Bij elke rechtsvorm horen andere risico's en dus andere verzekeringen die deze risico's uitsluiten. Daarom raden wij je aan om bij de wijziging van rechtsvorm opnieuw je zakelijke verzekeringen onder de loep te nemen. En dat hoef je niet alleen te doen. Wij willen het leven samen veiliger en zekerder maken. Daarom helpen onze adviseurs jou bewust te worden van de nieuwe risico's die jij als ondernemer loopt. Met behulp van de nieuwe risicoanalyse, die wij voor je opstellen, kun jij een weloverwogen beslissing maken en de juiste zakelijke verzekeringen afsluiten die passen bij jouw rechtsvorm. Zo kunnen er risico's zijn bijgekomen en/of zijn afgevallen waar je zelf niet bij stilgestaan hebt. 

"Je kunt beter te vaak contact met ons opnemen omdat je ergens over twijfelt, dan te weinig of helemaal niet."

Jeanet Rexwinkel, MKB adviseur

Maak een afspraak

Nieuwe risicoanalyse

Misschien wil je nu groeien, een nieuw pand bouwen, je huidige pand verbouwen, je werkgebied uitbreiden naar het buitenland, meer medewerkers aannemen of bedrijfsauto's kopen. Al deze veranderingen zorgen ervoor dat je opnieuw moet kijken naar je zakelijke verzekeringen. Neem contact op met een van onze adviseurs voor een nieuwe risicoanalyse. Wij zetten onze expertise in en kijken samen met jou naar de risico's die zijn veranderd. Zodat jij alleen die zakelijke verzekeringen afsluit die passen bij jouw nieuwe rechtsvorm, branche en ondernemerschap. Voor wij een complete risicoanalyse kunnen maken van jouw nieuwe situatie, gaan we eerst met jou in gesprek. Een van onze relatiemanagers komt graag bij jou op locatie, zo krijgen wij een compleet beeld van jouw nieuwe situatie. 

De focus op het ondernemen houden

"Ondernemers hebben de focus op het ondernemen en niet op de risico's en consequenties die eventuele wijzigingen met zich meebrengen. Inhoudelijk kan er natuurlijk voor het gevoel van de ondernemer weinig wijzigen, maar qua risico en verzekeringen wijzigt er een hele hoop. Dit kan ook gevolgen hebben voor de privésituatie. Dat ik hierin een belangrijke en waardevolle rol kan spelen en ondernemers in hun kracht kan laten, terwijl ik mijn eigen kracht kan inzetten, is één van de mooiste elementen uit mijn vak."

- Jeanet Rexwinkel, Relatiemanager Zakelijk

Wij ontzorgen je graag

De nieuwe risicoanalyse wordt persoonlijk besproken. Vooral bij complexe bedrijven kan het heel fijn zijn om alles van A tot Z door te nemen met de adviseur. Wij willen dat jij een bewuste keuze kunt maken. Wij ontzorgen jou graag in dit gehele traject zodat jij je volledig kunt richten op de groei en bloei van jouw onderneming. Onze medewerkers helpen je graag met het maken van de juiste keuzes na een wijziging in jouw rechtsvorm. 

Risicoadvies voor ondernemers

Maak een afspraak met één van onze adviseurs voor advies over zakelijke risico's en verzekeringen. Samen willen we risico's voorkomen, schade beperken en alleen verzekeren wat echt nodig is.

Maak een afspraak