Dit is de lokale website van Univé Oost Mijn Univé Bel 088 3300 300 Maak een afspraak

Bedrijfshypotheek of

zakelijke financiering?

Een bedrijfshypotheek of zakelijke financiering afsluiten?

Ondernemers in Ootmarsum, De Lutte en omstreken die bedrijfspand willen aankopen of herfinancieren en/of behoefte hebben aan liquide middelen om te investeren of bijvoorbeeld hun voorraad uit te bouwen, kunnen vanaf nu terecht bij hun vertrouwde, lokale Regiobank. Joost van Pijkeren, Financieel Adviseur bij Univé en Regiobank Ootmarsum, geeft je graag inzicht in de mogelijkheden.

Bedrijfshypotheek? Doe er je voordeel mee

“Stel je bent al minimaal twee jaar ondernemer in een eenmanszaak, vof of bv en betaalt iedere maand huur voor je bedrijfspand, dan kan het aantrekkelijk zijn om op een bepaald moment, bijvoorbeeld bij flinke groei of wanneer de mogelijkheid zich aandient, een eigen bedrijfspand aan te kopen. Afhankelijk van wat je nodig hebt voor de financiering van het bedrijfspand, kun je bij RegioBank Ootmarsum of De Lutte een bedrijfshypotheek afsluiten tussen de € 50.000 en € 1 miljoen voor een looptijd van maximaal 20 jaar. RegioBank financiert standaard 80% van de marktwaarde van het pand. In sommige gevallen kan dit ook voor 90% van de marktwaarde als je voldoet aan 1 van de volgende voorwaarden:

  • Een duurzaam pand koopt met Energielabel C of beter
  • In een pand investeert om het te verduurzamen naar Energielabel C of beter
  • Een woonhuishypotheek van RegioBank heeft
  • Minimaal 5 jaar een zakelijke betaalrekening bij ons heeft.

Aangezien huren tegenwoordig een dure aangelegenheid is en je hiermee niks opbouwt voor later, is het voor veel ondernemers aantrekkelijker om een bedrijfspand aan te kopen. Uiteraard zal er wel een kredietwaardigheidstoets plaatsvinden, voordat wij de bedrijfshypotheek voor je in orde maken. Let op: ben je een starter (tot 2 jaar) of heb je een complexe bv? Dan zullen we naar andere oplossingen moeten kijken.”

Zakelijke financiering? Zo geregeld

“Wil je investeren om te kunnen groeien, jouw bedrijfspand te verduurzamen of je voorraad aan te vullen zodat je jouw klanten beter van dienst kunt zijn? Dan is een zakelijke financiering zo geregeld via Regiobank. Tot een bedrag van € 50.000 kun je een Rekening-courant Krediet bij Regiobank aanvragen. Dit geeft jouw onderneming extra financiële speelruimte. Het geleende bedrag staat binnen één dag op jouw zakelijke rekening en de rente is variabel en ligt tussen 7,5% en 10%. 

Je kunt bij Regiobank een zakelijke financiering aanvragen wanneer:

  • Je minimaal 2 jaren onderneemt en jaarcijfers van de afgelopen 2 jaar kunt aanleveren
  • Jouw bedrijf is gevestigd in Nederland en ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel
  • Je maximaal 49 werknemers hebt
  • De rechtsvorm van jouw bedrijf eenmanszaak, vof, maatschap of bv is
  • Je geen negatieve BKR-registraties hebt en het krediet past bij de financiële situatie van jouw bedrijf
  • Je een zakelijke betaalrekening hebt bij RegioBank en indien dit niet het geval is vraagt jouw adviseur deze voor je aan

Goed om te weten: sluit je een zakelijke lening af bij RegioBank, zoals een zakelijk krediet of een bedrijfshypotheek, dan moet je die zakelijke financiering uiteindelijk 100% terugbetalen. Om het risico af te dekken dat dat niet lukt, vragen we je om zekerheden. De meest voorkomende zekerheden zijn: een hypotheekrecht, pandrecht, borgstelling en hoofdelijke aansprakelijkheid. Uiteindelijk kiest de bank wat in welke situatie noodzakelijk is. Wij lichten dat uiteraard graag toe.”

Meer info

Wil je meer informatie over deze nieuwe producten van RegioBank? Loop gerust even binnen bij onze winkel in Ootmarsum of De Lutte.