Dit is de lokale website van Univé Oost Mijn Univé Bel 088 3300 300 Maak een afspraak

Nog één keer genieten op de camping

Herfstvakantie

Helaas kwam door corona het kampeerseizoen dit jaar pas laat op gang. Desalniettemin heeft het mooie voorjaar én de hete zomer veel camper-, caravan- en vouwwagenbezitters niet tegen gehouden om er lekker even tussenuit te gaan. Nederlanders gingen massaal op avontuur in eigen land. De campings zaten overvol. Ook in het najaar was het drukker dan ooit. Nu de herfstvakantie aanbreekt en vliegvakanties minder populair zijn, is de camping een goed alternatief. Gewoon gaan dus! Weet je waarom?

De natuur op zijn mooist

Veel campings zijn dit jaar langer open. Dat is maar goed ook, want in de herfst is de natuur op zijn mooist. De prachtige herfstkleuren en de heerlijke zonnestralen die laag door de bomen schijnen geven een magisch gevoel. En wat is er nu mooier om dit vanuit je kampeermiddel te beleven? Wakker worden met een schitterend uitzicht, een ochtendwandeling door het bos en marshmallows roosteren boven een kampvuur; in de herfst op de camping is de natuur dichterbij dan thuis. Wat dacht je bijvoorbeeld van Natuurkampeerterrein ’t Scharvelt in de Achterhoek waar voor iedere gast een gratis buitenkachel beschikbaar is? Of camping Hoeve Springendal in Twente, met eindeloos veel wandel- en fietsroutes voor de deur?

Aangename temperaturen

Ben je actief ingesteld? Ga er dan lekker op uit in de herfst. Wandelen, fietsen of hardlopen; begin direct vanuit de camping. Geniet van een zonsopkomst of zonsondergang op een bijzondere plek. Neem wel een jas of paraplu mee, mocht het weer onverhoopt veranderen. Maar meestal kent de herfst nog aangename temperaturen. Heerlijk toch, zo genieten van het buitenleven? Bovendien scheelt het een hoop zweetdruppels wanneer je jouw kampeermiddel niet in de snikhete zon hoeft op te zetten.

Gezelligheid en rust

Kaarsjes aan, spelletje doen, slapen met een warme kruik: de donkere dagen in de herfst hebben zo ook hun charme. Gezellige avondjes met z’n tweeën en eindelijk tijd voor een goed gesprek of een goed boek. Omdat de campings in deze periode veel rustiger zijn, kun je genieten van extra privacy en ook niet onbelangrijk: er zijn geen overvolle sanitairgebouwen. Kamperen buiten het hoogseizoen is dan ook echt aan te raden als je in het bezit bent van een camper of caravan.

Tips tegen de kou

Uiteraard bestaat er in de herfst een grotere kans op een regenbui. Dit kan de temperatuur behoorlijk doen dalen. Om lekker warm te blijven, ook in je kampeermiddel, hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet:

  • Eet goed; een volle buik houdt je lichaam warm
  • Neem een elektrische kachel of deken mee
  • Gebruik waterdichte schoenen in plaats van regenlaarzen
  • Maak een wandeling voordat je naar bed gaat
  • Houd vocht buiten je caravan of camper; natte schoenen en kleding buiten laten drogen dus, evenals buiten afwassen en koken

Een goede ventilatie is belangrijk. Voorkom vocht in je caravan of camper, want dat trekt kou aan en vochtige lucht is slechter op te warmen. Als je goed voorbereid bent, zul je zien dat kamperen in de herfst een bijzondere ervaring is. Geniet ervan!