Dit is de lokale website van Univé Oost Mijn Univé Bel 088 3300 300 Maak een afspraak

Ondernemen in

coronatijd

Maak een afspraak

Ondernemen in coronatijd, ben jij goed verzekerd?

Geschreeuw van de kinderen om me heen en de voordeurbel die gaat omdat er een pakketje wordt bezorgd. Ondertussen gaat mijn telefoon, mijn ouders willen zo langskomen. “Je bent toch gewoon thuis?” Ik neem het pakketje aan en vertel de kinderen om vooral even zachtjes te doen. Tegen mijn ouders vertel ik dat ik aan het werk ben, althans ik doe een poging. Ok, weer opnieuw focussen nu…

"In de regio Twente geef ik advies over het inkomensrisico voor ondernemers."

Martin Kremer, Adviseur Inkomen en Verzuim

Maak een afspraak

Onzekerheid van ondernemen

Werken vanuit huis ben ik wel gewend, maar dit is thuiswerken 2.0. Deze coronatijd valt niet mee. Nu besef ik heel goed dat gezondheid het allerbelangrijkste is. En gelukkig is dat in mijn omgeving nog steeds het geval. Tegelijk weet ik ook dat ik in loondienst werk. Morgen heb ik ook nog werk en aan het eind van de maand heb ik de zekerheid van inkomen. Hoe anders is dat als ondernemer in deze tijd? Risico’s en onzekerheid horen bij het ondernemen. Maar deze onzekerheid is ongekend. Hopelijk gaat het met jou allemaal nog steeds goed en loopt je onderneming ook naar behoren. De werkelijkheid is helaas dat veel ondernemers het moeilijk hebben of nog gaan krijgen.

Een brandend huis is niet te verzekeren

De lichtpuntjes in deze tijden zijn de vele mooie initiatieven, zowel op landelijk politiek niveau als op regionaal niveau. Ook Univé als verzekeraar draagt zijn steentje bij. Er zijn bijvoorbeeld meerdere initiatieven om vooral te blijven bewegen in deze tijd. Hoe zorg je ervoor dat je fit blijft? Want voorkomen is beter dan genezen. En als je onverhoopt toch met corona wordt besmet dan is het goed dat je gezond en fit bent. Schade kan dan hopelijk worden beperkt. Kun jij niet werken omdat je ziek bent? Dan zijn er verschillende opties waardoor je toch een deel van jouw inkomen behoudt. Die moet je dan al wel hebben geregeld. Ook hier geldt dat je een brandend huis niet kunt verzekeren.

Wij gaan graag met je in gesprek!

Ben je al met ons in gesprek geweest en heb je het risico op arbeidsongeschiktheid verzekerd? Goed nieuws, want val je nu uit omdat je corona hebt, dan is dat verzekerd. Zo kun je met een gerust gevoel focussen op het herstel. En eventueel helpen wij je ook nog met de re-integratie! Hopelijk komt het nooit zover. Maar mocht het je toch onverhoopt overkomen dan is het goed dat je ergens op terug kunt vallen. Een lichtpuntje in onzekere tijden…

Welke arbeidsongeschiktheids-verzekering past bij jou? Wij helpen je graag verder!

Voor persoonlijk en passend advies op maat over jouw arbeidsongeschiktheidsverzekering kun jij terecht bij onze specialisten Martin en Petra.

Maak een afspraak Meer over AOV