Dit is de lokale website van Univé Oost Mijn Univé Bel 088 3300 300 Maak een afspraak

Onze hypotheektips

voor jouw huis in 2024

Van dromen naar doen

Heb je een eigen woning? Of ben je van plan om in 2024 een huis te kopen? Lees dan verder! Wij adviseren je graag om meer uit je geld of huis te halen. Er zijn namelijk nieuwe mogelijkheden wat betreft het afsluiten van een hypotheek voor een energiezuinige woning, de hoogte van je maximale hypotheek als alleenstaande of wanneer je een studieschuld hebt én het bijlenen voor verduurzaming van je huis.

De invloed van energielabels op een hypotheek

Energielabel A, B, C of D

Nieuwe ronde, nieuwe kansen dus. Koop je in 2024 een woning met label A, B, C of D? Dan kun je hiervoor extra hypotheek krijgen. Dit komt doordat je naar verwachting een aanmerkelijk lagere energierekening hebt en dus meer ruimte hebt om te lenen. Het overzicht:

 

Energielabel E, F of G

Koop of heb je een huis met energielabel E, F of G? Niet getreurd. Je kunt in 2024 namelijk een hoger bedrag lenen om jouw huis energiezuiniger te maken. Bijvoorbeeld om het beter te isoleren of voor de aanschaf van zonnepanelen. In 2023 was dit maximaal € 9.000 en in 2024 is dit bedrag verhoogd naar € 20.000. Ook voor huizen met een beter energielabel geldt in 2024 dat je meer kan bijlenen voor energiebesparende maatregelen dan in 2023.

 
 

Extra mogelijkheden voor alleenstaanden en/of mensen met een studieschuld

Benieuwd naar jouw mogelijkheden voor 2024?

Onze onafhankelijke adviseurs helpen je graag! In een kosteloos en vrijblijvend oriëntatiegesprek nemen we al jouw wensen en opties met je door. Plan een hypotheekgesprek of ontdek meer over hypotheken.

Maak een afspraak!