Dit is de lokale website van Univé Oost Mijn Univé Bel 088 3300 300 Maak een afspraak

Op vakantie?

Zorg dat je huis veilig is!

Ga jij deze zomer ook nog op vakantie? Hopelijk duurt het niet lang meer voordat je kunt vertrekken. Voordat je het vliegtuig instapt of de weg op gaat, is het verstandig om even stil te staan bij het veilig achterlaten van je huis. Er is niets zo stressvol als een inbraak of brand in jouw woning terwijl jij geniet op je vakantieadres. Daarom geven we je 5 handige tips!

1. Informeer je buren

Vertel een betrouwbare buurman of buurvrouw over je vakantieplannen en vraag of ze een oogje in het zeil willen houden terwijl je weg bent. Ze kunnen je huis controleren, de post weghalen en zelfs de gordijnen openen en sluiten om een bewoonde indruk te geven.

2. Beveilig je huis

Investeer in goede beveiligingsmaatregelen, zoals stevige sloten, een deurbelcamera, een alarmsysteem en bewegingssensoren. Vergeet ook niet om timers in te stellen op je verlichting, zodat het lijkt alsof er iemand thuis is, zelfs als dat niet het geval is.

3. Plaats niks op social media

We begrijpen dat je dolgraag wilt delen hoe fantastisch je vakantie is, maar wees voorzichtig met het plaatsen van vakantiekiekjes op sociale media. Je volgers (en hun vrienden) kunnen zo zien dat je niet thuis bent, wat potentiële inbrekers kan aantrekken. Wacht liever tot je terug bent om je avonturen te delen.

4. Schakel onnodige apparaten uit

Om energie te besparen en het risico op brand te verkleinen, schakel je onnodige elektronische apparaten uit voordat je vertrekt. Trek stekkers uit stopcontacten en schakel hoofdschakelaars om, behalve die voor de beveiligingssystemen en verlichting.

5. Sluit alle ramen en deuren goed af

Dit lijkt misschien vanzelfsprekend, maar controleer altijd of alle ramen en deuren goed gesloten en vergrendeld zijn voordat je vertrekt. Dit geldt niet alleen voor de voordeur, maar ook voor achterdeuren, schuurdeuren, balkondeuren, schuifdeuren en ramen op hogere verdiepingen. Zorg ervoor dat inbrekers niet gemakkelijk binnen kunnen komen. Eventueel kun je schuifdeuren extra beveiligen met een balk. Dit maakt het moeilijker voor inbrekers om de deur te forceren.

Zorgeloos genieten

Met deze vijf tips kun je met een gerust hart op vakantie gaan. Vergeet niet om ook je verzekeringen te checken voordat je vertrekt, zodat volledig gedekt bent in geval van onverwachte gebeurtenissen. Alles in orde? Dan kan het grote genieten beginnen…