Dit is de lokale website van Univé Oost Mijn Univé Bel 088 3300 300 Maak een afspraak

Profiteer van de

overwaarde van je woning

Verbouwen of verduurzamen? Wij geven je financieel inzicht!

Het is tegenwoordig lastig om een geschikte woning te vinden. Het aanbod is laag en de prijzen zijn fors gestegen. Dit is voor veel mensen een vervelende situatie. Naast verhuizen zijn er voor mensen met een eigen woning ook aantrekkelijke financiële regelingen voor het opknappen, vergroten of verduurzamen van je huis. Op deze manier kun je meer wooncomfort creëren in je eigen woning en dit kan een mooi alternatief zijn voor verhuizen. Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

Verbouwen

Doordat de huizenprijzen de afgelopen jaren fors zijn gestegen, is de kans groot dat jouw huis ook meer waard is geworden. Hier kun je van profiteren door je overwaarde op te nemen en bijvoorbeeld te gebruiken voor het verbouwen van je woning. Overwaarde is het verschil van de marktwaarde van je woning en het bedrag aan hypotheek dat erop zit. Bij verbouwen kun je denken aan het uitbouwen van je woonkamer, het plaatsen van een dakkapel of het vervangen van een keuken of badkamer. Het bedrag dat je hiervoor kunt lenen mag maximaal 100% van de waarde van je woning zijn na de verbouwing. Vaak wordt je woning niet direct het bedrag meer waard dat je nodig hebt voor de investering. Dit verschil kun je dan bijleggen met spaargeld of door extra lenen omdat je overwaarde op je huis hebt.

"We kijken naar de mogelijkheden, maar brengen ook de risico’s in beeld zodat je zelf een weloverwogen beslissing kunt maken"

Jeremy Grobben, Financieel Adviseur

Verduurzamen

Naast het verbouwen van je woning kun je ook investeren in energie besparende maatregelen voor een aangenamer wooncomfort én misschien wel profiteren van lagere energielasten doordat je je woning verduurzaamt. Het energiezuinig maken van je woning wordt steeds belangrijker als je je woning in de toekomst wilt verkopen of wanneer de energieprijzen zullen stijgen. Bij energie besparende maatregelen kun je bijvoorbeeld denken aan vloerisolatie, zonnepanelen, HR+++ glas of een warmtepomp. Mocht je nog niet zo veel overwaarde hebben op je woning en je wilt verduurzamen, dan zijn er extra mogelijkheden. Er is namelijk een verruimde mogelijkheid om tot maximaal 106% van de waarde van je woning te lenen voor energiebesparende voorzieningen. Tevens is er de mogelijkheid om meer te lenen op basis van je inkomsten. Afhankelijk van de maatregelen die je gaat treffen kan dit variëren van minimaal € 9.000,- tot maximaal € 25.000,-.

Wil je gebruik maken van de verruimde leenmogelijkheid en weet je al wat je wilt doen, dan kun je dit vast laten leggen in een taxatierapport en mag je zelfs tot 106% van de waarde ná de verbouwing lenen. Wil je gaan verduurzamen en weet je nog niet precies wat je wilt gaan doen? Dan is er het Energiebespaarbudget. Dit is een bedrag tot maximaal € 9.000,- dat je kunt lenen om diverse energiebesparende maatregelen te treffen in je woning. Je kunt dit bedrag gedurende een periode van 2 jaren gebruiken, een soort van bouwdepot dus. Hierbij kun je maximaal 106% van de waarde van je woning vóór de verbouwing lenen.

Persoonlijk hypotheekadvies

De mogelijkheden om bij te lenen voor een verbouwing of verduurzaming van je huis zijn voor iedere persoonlijke situatie anders. Wij denken graag met je mee en bekijken samen wat voor jou haalbaar en verstandig is. Het aangaan van een extra lening brengt uiteraard extra lasten met zich mee, maar dat compenseer je wellicht door te besparen op je energiekosten. Vergeet ook niet in de toekomst te kijken: kun je de hypotheeklasten nog wel dragen als je met pensioen gaat, arbeidsongeschikt wordt, je baan verliest of je partner komt te overlijden? We kijken naar de mogelijkheden, maar brengen ook de risico’s in beeld zodat je zelf een weloverwogen beslissing kunt maken.

Maak een afspraak met één van onze hypotheekadviseurs

Wil je weten welke hypotheek het beste bij jou past? Wat de mogelijkheden zijn? En wat de maandlasten worden? Onze erkende hypotheekadviseurs helpen je graag verder. Het eerste (oriëntatie-)gesprek is zelfs geheel vrijblijvend en gratis!

Plan een gratis oriëntatiegesprek