Dit is de lokale website van Univé Oost Mijn Univé Bel 088 3300 300 Maak een afspraak

In gesprek met

Schulten Media Ootmarsum

“Als je jong bent, zie je het belang van een AOV niet echt in”

Jochem Schulten, geboren en getogen in Ootmarsum, is al ondernemer sinds hij zijn studie heeft afgerond. Als jonge starter zag hij het belang van een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) niet echt in.

Jochem: “Ik dacht: Wat kan mij gebeuren? Ik ben jong, fit, gezond en als Webdeveloper loop ik weinig risico’s. Als ik mijn been breek kan ik gewoon doorwerken. Waarom zou ik dan een AOV afsluiten?”

Van gedachten veranderd

Inmiddels denkt hij daar wel anders over. “Zo’n twee jaar geleden, op mijn 28e, kocht ik samen met mijn vriendin Charel Spekenbrink een huis in Ootmarsum en sloten we onze eerste hypotheek af. Dat is een moment waarop je toch wat serieuzer gaat nadenken over dingen. Je gaat immers een financiële verplichting aan. Ook al bleef de kans klein dat mij tijdens het werk iets zou kunnen overkomen, het gaf mij toch een gerustgesteld gevoel dat ik goed verzekerd ben.

Een ongeluk zit in een klein hoekje, zeggen ze altijd. Ik rijd graag motor en dat is niet zonder risico’s natuurlijk. En in de zomer zit ik regelmatig op mijn racefiets. Daar ben je tevens heel kwetsbaar. Maar ook bij huis kan er iets onverwachts gebeuren. Ik zal maar met mijn hand vast blijven zitten in de grasmaaier, dan heb ik wel een groot probleem.“   

Kosten vallen mee

Veel mensen denken dat een AOV veel geld kost. De verzekering dekt immers je loon bij arbeidsongeschiktheid. Jochem: “Univé-adviseur Petra Scharenborg liet me inzien dat er veel mogelijk is bij het afsluiten van je arbeidsongeschiktheidsverzekering. Omdat ik in een beroepsgroep werkzaam ben met een laag risico op arbeidsongeschiktheid, ligt mijn premie al lager dan iemand die in de bouw werkt. Daarnaast kun je een wachttijd instellen. Dat betekent dat je de eerste tijd na een ongeluk niks uitbetaald krijgt en van je spaargeld moet rondkomen. Als dat haalbaar voor je is, kun je op deze manier je AOV-premie laag houden. Ook kun je zelf instellen wat je uitkeringsdrempel is. Bijvoorbeeld bij 45% of 25% arbeidsongeschiktheid. Mijn tip: Laat je goed informeren om te kijken wat bij je (financiële) situatie past.”

Tijden veranderen

Het is goed om bij iedere veranderende situatie je AOV te checken. Charel: “Begin dit jaar ben ik mede-eigenaar geworden van Schulten Media. Jochem en ik werken nu dus samen. Dat gaat heel goed en tot nu toe hebben we nog niet nagedacht over mijn AOV. Het is gewoon niet het eerste wat in je opkomt. Maar dit is wel weer zo’n moment om even met Univé Oost te gaan praten… Het oriëntatiegesprek is immers kosteloos en vrijblijvend.” 

Maak een afspraak Meer over AOV