Dit is de lokale website van Univé Oost Mijn Univé Bel 088 3300 300 Maak een afspraak

Univé Oost sponsor van de 36e editie Snertloop in De Lutte

Al zo lang hij zich kan herinneren, is Univé Oost Ootmarsum & De Lutte sponsor van de Snertloop in De Lutte. Op zondag 4 december 2022 vint de 36e editie plaats. Een winters hardlooopevenement met vele gedreven hardlopers. Zowel voor wedstrijdlopers als beginnen hardlopers. Vanuit het dorp De Lutte gaat het parcours door een mooi afwisselend en glooiend landschap. Wij spraken met Jeroen Bosch, lid organisatiecomité over onze samenwerking en de organisatie van dit leuke lokale evenement. 

"Zonder sponsoren kan dit evenement niet bestaan"

Jeroen Bosch: "Zonder sponsoren kan dit evenement niet bestaan. Met de bijdrage die we ontvangen uit het sponsorgeld en het inschrijfgeld, kunnen we onder andere dranghekken en toiletwagens plaatsen, een tent neerzetten en snert inkopen. Alles om dit jaarlijkse hardloopevenement te laten slagen. We verwachten zo’n 1.000 deelnemers dit jaar en er komt heel wat kijken bij de organisatie. We worden hierin gesteund door 75 vrijwilligers uit de regio, al dan niet lid van Loopgroep De Lutte."

Veiligheid boven alles

"Veiligheid gaat boven alles. Zo hebben we ooit helaas één dag van tevoren de snertloop afgelast. Dat was noodzakelijk omdat er ijzel voorspeld was in de nacht voor het evenement. Dan wil je geen risico lopen met zo veel deelnemers. Ik herinner me ook nog de Snertloop in 2005. Op 25 november had het toen zo veel gesneeuwd dat er veel takken in het bos waren afgebroken. Voor de zekerheid zijn we toen een dag voor de Snertloop het hele parcours nagelopen, om de nog loshangende takken te verwijderen. Dat een loper onderweg gewond raakt door onze nalatigheid, dat willen we koste wat kost voorkomen. Tot nu toe zijn de vooruitzichten goed en kijken we ernaar uit om na 2 jaar oponthoud dit lokale evenement weer mogelijk te maken. Laten we hopen dat het echt ‘snertweer’ wordt, net zoals in 2019, dat zou fantastisch zijn. Of ik nog een tip heb voor de lopers? Jazeker: zorg dat je niet ongetraind aan de start staat, doe een goede warming-up en neem warme kleding mee voor na het lopen.”