Dit is de lokale website van Univé Oost Mijn Univé Bel 088 3300 300 Maak een afspraak

Sterk in Wonen

& verzekeringen

Sterk in Wonen

“Zakelijk gezien is 2020 het beste jaar ooit voor Sterk in Wonen”, vertelt Marcel Schijva, eigenaar van twee woonwinkels in Glanerbrug en Delden. “Vanwege corona gingen vakanties niet door en brachten mensen meer tijd thuis door. Dat resulteerde in veel verbouwingen en dus veel aanvragen voor nieuwe vloeren en stofferingswerk.” Samen met zijn vrouw Calesta, verantwoordelijk voor de financiële administratie, kijkt hij tevreden terug op een enerverend jaar. Zonder problemen tot nu toe. Het contact met Univé Oost, waar zij sinds de start van de woonwinkels in 2012 al hun verzekeringen hebben ondergebracht, stond dan ook op een laag pitje. Dit in tegenstelling tot een aantal jaren geleden, toen zij hun relatiemanager Frederik Robers zelfs meerdere keren om hulp moesten vragen.

Een ruim assortiment

Sterk in Wonen zorgt voor een sfeervol interieur geheel in jouw eigen stijl. Ze zijn specialisten op het gebied van vloeren waaronder PVC vloeren, verf, behang, gordijnen, horren en zonwering. Inmiddels is er naast een winkel in Delden ook een winkel in Enschede (Glanerbrug) en daar staan ervaren adviseurs voor je klaar. Bij Sterk in Wonen zetten ze jouw wensen om in een goed en passend advies.

Autobedrijf failliet tijdens schadeherstel

“De eerste keer dat we de hulp van Univé Oost moesten inschakelen was in mijn eerste jaren als zelfstandig ondernemer. Wat gebeurde er? Ik had mijn bedrijfsauto naar de garage gebracht voor reparatie en de volgende dag bleek dit garagebedrijf failliet te zijn. Het hele terrein werd per direct met hekken afgezet door de curator en ik was mijn auto voor 1 maand kwijt. Heel vervelend wanneer je agenda volgepland staat met afspraken bij klanten. Frederik hielp ons door te bellen met de curator en een vervangende bedrijfsauto te regelen. Achteraf ben je dan zo blij dat je goed verzekerd bent…”

Waterschade door nalatigheid verhuurder

“Een tijdje later gebeurde nog zoiets dat we vooraf niet hadden kunnen voorspellen. Ditmaal bij ons gehuurde pand in Delden waar onverwacht waterschade ontstond. Het had die nacht zo hard geregend dat het plafond naar beneden was gekomen. Een deel van de woonwinkel stond onder water en daar sta je dan, net voor openingstijd. Omdat de waterschade zich voornamelijk beperkte tot de vloeren, zijn we in eerste instantie maar zelf aan het werk gegaan om deze te vernieuwen. Je wilt immers zo snel mogelijk weer open kunnen, dus dan doe je dat. Gemaakte kosten verhaalden we op onze eigen verzekering bij Univé."

Advies van Frederik

"Maar toen ditzelfde voorval zich meerdere keren herhaalde, was voor ons de maat vol. Helemaal toen er ook nog eens waterschade ontstond als gevolg van werkzaamheden aan het dak. Univé Oost adviseerde ons eens te gaan praten met de verhuurder. Zo gezegd zo gedaan. Maar we kwamen er niet uit. Intussen liep het schadebedrag op tot bijna € 15.000,-. Gelukkig hadden we een rechtsbijstandsverzekering afgesloten bij Univé. Onze relatiemanager Frederik Robers regelde dat er een jurist op deze zaak werd gezet om de schade op de verhuurder te kunnen verhalen. En hij zorgde er telkens voor dat de kosten voor het wegzuigen van het water, de extra mankracht die we voor het herstel moesten inzetten én de nieuwe vloeren direct vergoed werden. Eén whatsapp-berichtje en het werd geregeld. Zó fijn dat we telkens zo snel konden schakelen. De zaak loopt nog, maar we hebben er alle vertrouwen in dat het goed komt.”

Discussies met klanten op locatie

“Door de jaren heen zijn we een stuk wijzer geworden. Als je bij particulieren thuis vloeren legt bijvoorbeeld, ontstaan er nog wel eens ongelukjes. Soms door eigen toedoen, wanneer één van deze jongens per ongeluk ergens tegenaan stoot. Maar ook door huiseigenaren zelf, bijvoorbeeld omdat zij het voorwerk niet volgens de afspraken hebben uitgevoerd. Mensen worden steeds mondiger en letten op ieder detail waar ze hun voordeel mee kunnen behalen. Hierdoor ontstaan discussies over wie de schade moet vergoeden en dat wil je liever niet. Je kunt niet meer altijd uitgaan van de goedheid van de mens, zoals vroeger. Daar zijn we intussen wel achter. Dat is ook een reden waarom Frederik ons geadviseerd heeft om alle afspraken op papier vast te leggen en dit goed bij klanten onder de aandacht te brengen. Zo dek je jezelf in en voorkom je een hoop gedoe achteraf. Wij willen niets liever dan een tevreden klant en daar doen we uiteraard alles voor.”

Toekomstplannen

“Regelmatig hebben we contact met Univé Oost over wat er speelt binnen ons bedrijf. Niet alleen over dingen waar we tegenaan lopen, maar ook over ontwikkelingen die we doormaken. Zo zijn we nu in gesprek over de verhuizing naar ons nieuwe pand in Glanerbrug. Per 1 december 2020 starten wij namelijk een nieuwe Hubo aan de Gronausestraat. Sterk in Wonen zal als merknaam blijven bestaan en als shop-in-shop de Hubo-klanten bedienen. Omdat het nieuwe pand wel 8 x zo groot is en we er een zagerij bij krijgen, lopen we ons verzekeringspakket nogmaals door van A tot Z. We inventariseren de waarde van onze producten, nemen extra maatregelen voor brandveiligheid in de zagerij en bekijken of het huidige beveiligingssysteem voldoet aan onze eisen. Zo beperken we onze risico’s en kunnen we onze verzekeringen daarop afstemmen. Omdat we Frederik nu al meer dan 8 jaar kennen, hebben we aan één woord genoeg. Het is fijn om zo het beste eruit te kunnen halen!”

Zijn de risico's van jouw onderneming goed afgedekt?

Doe de verzekeringscheck bij een van onze adviseurs. De adviseur kijkt naar jouw persoonlijke situatie en de riscio's die daarbij horen.

Neem contact op Maak een afspraak