Dit is de lokale website van Univé Oost Mijn Univé Bel 088 3300 300 Maak een afspraak

In de spotlights

Stichting Kringloop

Stichting Kringloop Dinkelland Tubbergen

Precies twee jaar geleden richtte Rudi Tukkers SKDT op. Gevestigd aan de rand van Ootmarsum, op industrieterrein de Mors. De kringloopwinkel met 4.000 m2 vol kleding, meubels, elektrische apparatuur, boeken, speelgoed en allerlei andere snuisterijen blijkt een groot succes. Dankzij de inzet van inmiddels meer dan 50 vrijwilligers én alle mensen die goederen, meubels en andere spullen die geschikt zijn voor een tweede leven hier inleveren, blijft de ‘vintage winkel’ in snel tempo groeien. Het is fantastisch om te zien hoe veel zij voor de lokale bevolking betekenen…

Warm hart

Medewerkster Demi Klaassen: “Wij zijn een stichting zonder winstoogmerk en dragen de mensen die het financieel moeilijk hebben een warm hart toe. Dit doen we niet alleen door de prijzen in onze kringloopwinkel laag te houden, maar ook door allerlei lokale initiatieven. Zo voorzien wij  opvangcentra voor vluchtelingen in de regio van goederen en helpen we kansarme gezinnen aan kleding, huisraad en speelgoed. Hierbij werken we nauw samen met SWTD en de gemeentes Dinkelland en Tubbergen. Iets kunnen betekenen voor de maatschappij is wat wij willen. Zo is onze hele organisatie ingericht. Iedereen die wil helpen is welkom als vrijwilliger. Achter de kassa, bij de inname van goederen, als winkelstylist of op de vrachtwagen; er is meer dan genoeg werk. Ook voor mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt, die wij op een laagdrempelige manier begeleiden. De sfeer is heel gemoedelijk en zo lang de mensen uit de buurt hun spullen blijven doneren, kunnen we blijven groeien!”

Snel gegroeid

Twee jaar geleden had oprichter Rudi Tukkers nooit durven dromen dat Stichting Kringloop Dinkelland Tubbergen zo’n snelle groei zou doormaken. Zijn bedrijfsverzekeringen, die hij bij Unive Oost Ootmarsum & De Lutte heeft ondergebracht, moesten dan ook meedere malen herzien worden: van een uitbreiding van het wagenpark tot het verzekeren van een grotere groep vrijwilligers. Rudi: “Ik wil het allemaal goed geregeld hebben en niet voor onverwachte kosten komen te staan. Bij Univé Oost in Ootmarsum staan ze altijd voor ons klaar en zoeken ze alles tot in detail uit als we vragen hebben. Bij Regiobank, gevestigd in hetzelfde pand, kom ik wekelijks om contant geld af te storten en ook daar zijn de medewerkers behulpzaam en vriendelijk. Dat we er op deze manier voor elkaar zijn in Ootmarsum vind ik een heel mooi gegeven!”