Dit is de lokale website van Univé Oost Mijn Univé Bel 088 3300 300 Maak een afspraak

Handige tips voor op

festivals!

Eindelijk mag het weer!

Het festivalseizoen is van start gegaan. Naast je druk maken om welke outfits je aan trekt, hoe jij je vriendengroep bij elkaar gaat houden of bij welke stage jullie gaan staan, heb je waarschijnlijk bijna geen tijd om na te denken over hoe je verzekerd bent of wat je moet doen wanneer je je pinpas tijdens een festival verliest. Daarom geven wij je snel een aantal handige tips!

Is je telefoon goed verzekerd op een festival?

De kans is aanwezig dat je tijdens een festival bijvoorbeeld je telefoon laat vallen en deze gaat kapot. Dit is alleen gedekt met een buitenhuisdekking bovenop je inboedelverzekering. Wanneer je een buitenhuisdekking hebt zijn namelijk je persoonlijke bezittingen ook buiten het huis verzekerd. Wil je weten of je de buitenhuisdekking aan hebt staan? Check dan van te voren even je polisvoorwaarden via Mijn Univé of neem contact op met je adviseur!

Dol op meerdaagse festivals? Hier moet je op letten!

Heb je minstens één overnachting geboekt op de camping bij het festivalterrein? Dan zou je ook eventuele schade op je reisverzekering kunnen claimen. Denk bijvoorbeeld aan schade aan je bagage. Let er dan wel op dat je vaak een eigen risico hierop hebt. Ook hebben kostbare spullen zoals telefoons, tablets en camera’s in de meeste gevallen een beperkte dekking.

Niet alleen materiele schade zou je eventueel kunnen claimen op de reisverzekering. Ga je naar een festival in het buitenland? Dan dekt de reisverzekering medische kosten die je maakt die niet door de zorgbasisverzekering worden vergoed.  Ga je vaker naar een meerdaags festival? Dan is het handig om een doorlopende reisverzekering af te sluiten!

Wat moet je doen bij schade?

Natuurlijk kan er altijd wat gebeuren tijdens een festival waarbij schade ontstaat. Daarom is handig om van te voren te checken of je goed verzekerd bent. Denk er ook aan om bij schade of diefstal dit zo snel mogelijk te melden bij ons. En bij diefstal om aangifte te doen bij de politie.

Pinpas kwijt geraakt?

Wanneer jij je pinpas kwijt raakt tijdens een festival, vergeet deze dan niet te blokkeren. Dit kan gemakkelijk in de app van RegioBank. Wanneer je niet in de gelegenheid bent om in te loggen op de app, bel dan met je adviseur om de pinpas te laten blokkeren of bel naar 030 - 219 68 70. Hier staan ze 24 uur per dag, 7 dagen per week voor je klaar. Tip om gebruik te maken van Apple Pay. Je telefoon heb je toch altijd bij je voor het maken van toffe foto’s, dus waarom er ook niet mee betalen?