Dit is de lokale website van Univé Oost Mijn Univé Bel 088 3300 300 Maak een afspraak

Handige tips voor op

festivals!

Tips voor een onbezorgd festivalseizoen

Het festivalseizoen gaat binnenkort weer van start. Heerlijk genieten van muziek in de buitenlucht samen met jouw vrienden. Je maakt je misschien druk maken over welke outfit je aan trekt, hoe jij je vriendengroep bij elkaar houdt of bij welk podium jullie gaan staan. In ieder geval niet over hoe je verzekerd bent of wat je moet doen wanneer je je pinpas tijdens een festival verliest. Hoeft ook niet! Wij hebben dat al voor je gedaan en geven je  een aantal handige tips!

Is je telefoon goed verzekerd op een festival?

De kans bestaat dat je tijdens een festival je telefoon kapot laat vallen. Als je géén mobiele telefoonverzekering hebt, dan is deze schade alleen gedekt met een buitenhuisdekking bovenop je inboedelverzekering. Wanneer je een buitenhuisdekking hebt, zijn je persoonlijke bezittingen ook buiten het huis verzekerd. Wil je weten of je de buitenhuisdekking hebt? Check dan even je polisvoorwaarden via Mijn Univé, de Univé app of neem contact op met je adviseur!

Blijf je vernachten? Hier moet je op letten!

Heb je minstens één overnachting geboekt op de camping bij het festivalterrein? En heb je een reisverzekering? Dan kun je eventuele schade op je reisverzekering claimen. Denk bijvoorbeeld aan schade aan je bagage. Ook hebben kostbare spullen zoals telefoons, tablets en camera’s in de meeste gevallen een beperkte dekking. De reisverzekering dekt niet alleen materiële schade.  

Ga je naar een festival in het buitenland? Dan vergoedt de reisverzekering ook eventuele hulp bij noodgevallen. Denk dan aan extra reis- en verblijfskosten door stakingen van het openbaar vervoer of het vervoer naar een dichtstbijzijnde arts of ziekenhuis bij ziekte of een ongeluk. Heb je medische kosten meeverzekerd? Dan worden de medische kosten die je maakt die niet door de zorgbasisverzekering worden vergoed ook aan jou terugbetaald. Ga je vaker naar een meerdaags festival? Dan is het handig om een doorlopende reisverzekering af te sluiten.

Wat moet je doen bij schade?

Zoals gezegd, er kan altijd wat gebeuren tijdens een festival waarbij schade ontstaat. Daarom is handig om van te voren te checken of je goed verzekerd bent. Heb je een schade? Dan is het fijn dat je deze schade zo snel mogelijk bij ons meldt. Wij helpen je graag bij het zo snel mogelijk afwikkelen ervan. Heb je een schade door diefstal? In zo’n geval is het altijd verstandig om aangifte te doen bij de politie.

Pinpas kwijt geraakt?

Wanneer jij je pinpas kwijtraakt tijdens een festival, vergeet deze dan niet te blokkeren. In veel gevallen kan dit in de app van jouw bank.

Ben je klant bij RegioBank en  niet in de gelegenheid om in te loggen op de app? Bel dan met je adviseur om de pinpas te laten blokkeren of bel naar 030 - 219 68 70. Hier staan ze 24 uur per dag, 7 dagen per week voor je klaar.

Tip! Maak gebruik van  Apple Pay of Google Wallet. Je telefoon heb je toch altijd bij je voor het maken van toffe foto’s, dus waarom er ook niet mee betalen?