Dit is de lokale website van Univé Oost Mijn Univé Bel 088 3300 300 Maak een afspraak

Rechtshulp

Verkeer

Laat je bijstaan door één van onze juristen

Een ongeluk kan iedereen overkomen. Doordat er steeds meer mensen deelnemen aan het verkeer is het risico op een ongeluk ook een stuk groter. Gelukkig blijft de schade vaak beperkt en wordt het snel opgelost. Maar wat als de tegenpartij niet wil mee werken of erger nog: ineens verdwenen is? Je raakt dan plots betrokken bij een juridisch conflict. 

Een aanvullende verzekering Rechtshulp Verkeer biedt uitkomst

Jette Pasman, adviseur bij Univé Oost geeft een aantal veelvoorkomende, maar ook verrassende voorbeelden waarbij een rechtsbijstandverzekering goed van pas komt. “Is jouw auto alleen WA-verzekerd, maar heb je schade aan jouw auto door de schuld van iemand anders? Dan vergoedt jouw autoverzekering deze schade niet. Met een rechtsbijstandverzekering kunnen de juristen van Univé Rechtshulp helpen om de schade toch te verhalen op de tegenpartij. De jurist beoordeelt wel altijd eerst of de zaak haalbaar is.”

Jette: “Auto’s hebben een verplichte WA-verzekering. Maar wat als je wordt aangereden door een fietser en je hebt schade aan jouw eigen voertuig? Of persoonlijk letsel? Dan kan het gebeuren dat de fietser deze schade niet wil vergoeden. Ook dan kun je een beroep doen op onze rechtsbijstand. In de praktijk merken we dat het vaak al helpt als de tegenpartij een formele brief ontvangt. En als klant voel je je gesteund.”

Meer over Rechtshulp Verkeer

Met deze aanvullende dekking op jouw motorrijtuig- of bootverzekering krijg je juridische hulp van Univé Rechtshulp na een verkeersongeluk. Wij kunnen je helpen met het verhalen van jouw schade op de andere partij. Ook kunnen we helpen bij het laten vaststellen van de hoogte van jouw schade. Hulp van een deskundige jurist is een fijn idee!

Bekijk ook de polisvoorwaarden. Daarin lees je direct wat wel en niet verzekerd is. 

Ontdek de voorwaarden

Verzeker jezelf van juridische hulp

Verzeker Rechtshulp als aanvullende dekking direct mee bij jouw Univé autoverzekering. Dat kan bij een WA-, WA+- of All Risk-autoverzekering. Heb je een Mijn Univé-account? Ga dan naar Mijn Univé en wijzig jouw autoverzekering door Rechtshulp aan te vinken.

Ga naar Mijn Univé Maak een afspraak